°C 20

Nina Vuković osobnim rekordom i pobjedom u Bratislavi najavila prvenstvo Balkana, Tena Martinec osvojila čak tri medalje na juniorskom PH

04.02.2024.

Damir Žbulj

Velikogoričanka Nina Vuković, koja je dva puta bila proglašena i najboljom sportašicom našeg grada, nastavlja nizati sjajne rezultate i u dresu svog Atletskog kluba Zagreb, čime je ponovno zaslužila svoje mjesto u hrvatskoj atletskoj reprezentaciji. 

U subotu, 10. veljače, u Istanbulu održat će se seniorsko dvoransko prvenstvo Balkana, a Nina će na temelju svojih rezultata biti jedna od hrvatskih uzdanica u Turskoj.

U reprezentaciji će, uz Ninu, koja će trčati utrku na 800 metara, biti još i Mia Wild (60m i 60m prepone), Lorena Faktor (60m), Nicole Milić (400m), Olja Galić (800m), Klara Andrijašević (1500m), Ivana Lončarek (60m prepone), Daniela Jelić (skok u dalj), Paola Borović (troskok) te Roko Farkaš (60m), Marino Bloudek (800m), Lukas Cik (60m prepone), Ivan Horvat (skok s motkom), Luka Ćurković (skok u dalj) i Vito Kovačić (skok u dalj).

POBJEDA I OSOBNI REKORD U BRATISLAVI


Prije samo nekoliko dana Vuković je u Bratislavi, na jakom Elan mitingu kategorije Challenger, srušila svoj osobni dvoranski rekord na 800 metara te je osvojila prvo mjesto s vremenom 2:04,61!

Sjajna je bila i na prvenstvu Zagreba na 600 metara, gdje je s 1:28.51 ostvarila ovosezonsko četvrto vrijeme u Europi i deveto na svijetu!

Velikim koracima napreduje i Tena Martinec, cura iz Novog Čiča te još jedna bivša članica MK Velika Gorica, a danas trkačica AK Zagreb.

JUNIORSKA VICEPRVAKINJA I HRVATSKA REPREZENTATIVKA

Tena je na juniorskom prvenstvu Hrvatske, u utrci na 400 metara, osobnim dvoranskim rekordom 57,06, osvojila srebrnu medalju i titulu viceprvakinje Hrvatske. Zlatna je bila Lara Jurčić iz Agrama, također sa svojim osobnim rekordom (56,23).

Srušila je Tena svoj osobni dvoranski rekord i na 800 metara (2:14,12) te je također postala viceprvakinja Hrvatske. Najbrža je bila Olja Galić iz AK Dinamo Zrinjevac, koja je isto istrčala svoje najbolje vrijeme u dvorani na ovoj dionici (2:11,13).

U štafeti 4 x 400 metara Tena je zajedno s Emom Vuković, Lucijom Jozić i Klarom Kudrić Smerke osvojila brončanu medalju, iza štafeta Dinamo Zrinjevca i Agrama.

 

Zaslužila je Tena svojim rezultatima mjesto reprezentaciji Hrvatske na juniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu, gdje je s 57,68 osvojila sedmo mjesto.