°C 16

Nina Vuković osobnim rekordom do drugog mjesta u seniorskom Kupu Hrvatske

15.07.2020.

Damir Žbulj

Na stadionu Mladost u Zagrebu održan je Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke gdje su Maraton klub Velika Gorica predstavljali Nina Vuković i Berislav Devčić.

Iako još juniorka, Nina se hrabro suprotstavila elitnoj konkurenciji od dvadeset i jedne natjecateljice u trci na 800 metara. U cilj je ušla kao drugoplasirana u ukupnom plasmanu, s vremenom 2:14,68, što je Ninin novi osobni, a i klupski rekord.

Brža je bila tek Tina Šmid iz AK Agram zagreb s vremenom 2:14,57.

Berislav Devčić, klupski neuništivi veteran, nastupio je u disciplini bacanje kladiva, a ostvarenim rezultatom osvaja četrnaesto mjesto, dok je u brzom hodaju na pet kilometara postigao vrijeme 29:24,81, dovoljno za ukupan plasman na šestu poziciju.

"Klupske aktivnosti, uz svakodnevne treninge, nadalje su usmjerene na Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke koje će se održati sljedeći vikend, 18. i 19. srpnja u Zagrebu," poručili su iz MK velika Gorica.

-->> Gorička atletičarka je miss fotogeničnosti sporta za 2020.

Nina je prije nekoliko dana briljirala i na izboru za Miss sporta Hrvatske 2020, gdje je osvojila titulu miss fotogeničnosti.