°C 9

Nevjerojatna Mirjana Šimek Bilić viceprvakinja Hrvatske u 12-satnom ultramaratonu

14.11.2022.

Damir Žbulj

Završnica je trkačke sezone u Hrvatskoj, a održano je i posljednje 'ultraško' natjecanje, na stadionu Mladosti na Savi i oko njega.

Bilo je to prvenstvo Hrvatske u 12-satnom trčanju, a fenomenalan rezultat ostvarila je Mirjana Šimek Bilić, inače čelnica AK Velika Gorica, koja je u 12 sati pretrčala nevjerojatnih 134,7 kilometara te je na kraju osvojila titulu viceprvakinje Hrvatske!

"Ovo je bilo najduže natjecanje, i u pogledu vremena i u pogledu kilometara, na kojem sam sudjelovala. Nisam znala što me čeka iza 8 sati, iza 100 kilometara, no, nakon svega mogu reći da je to bilo još jedno predivno iskustvo," poručila je Mirjana te posebno zahvalila svima koji su pridonijeli da dođe do ovakvog uspjeha:

"Svi koji su navijali, posebno ekipa iz AK Sljeme, trkači koji se međusobno na stazi podržavaju, moji dečki koji su mi došli, Toni i Tin, frend Nikola, moje cure koje su slale dobre vibre, te najbolja support ekipa, Ines i Neno..."

"Svi su pridonijeli da tih 12 sati proleti, da se osjećam fenomenalno, da ne skidam osmjeh s lica, da pretrčim 134,7 kilometara i postanem viceprvakinja Hrvatske!"

Šimek Bilić još je istaknula za kraj: "Ostvareni su genijalni rezultati i svima čestitam još jednom! Baš volim ovaj naš ludi sport i ljude koji su dio njega! I hvala Dinku, Ines i Toniju na fotkama!"

Prvakinja Hrvatske je Ines Jozić iz Ultramaraton klub Mazator iz Slavonskog Broda, koja je u 12 sati prošla gotovo 139 kilometara,

Još je impresivnije kako je Mirjana imala ukupno peto vrijeme i kako su, uz prvakinju Ines, još samo trojica najboljih u muškoj konkurenciji imali bolji rezultat od nje!

Na ovom ultramaratonu nastupio je Berislav Devčić, koji je za 12 sati prošao nešto malo više od 82 kilometra.

Na zagrebačkom Jarunu održan je i polumaraton 'Ivan Starek', a najbolje vrijeme od članova MK Velika Gorica ostvario je Josip Martinović, koji je s vremenom 1:29:23 srušio i osobni rekord, što mu je bilo dovoljno za šesto mjesto u kategoriji M40.

Završila je natjecateljska trkačka sezona u Hrvatskoj, sada slijedi kratki odmor i pripremu za iduću godinu i nove izazove, prvo dvoranske.