°C 34

Nastavlja se Coca- Cola Cup: Turniri stižu i u Zelinu, Dugo Selo, Ivanić, Samobor i Goricu

18.04.2019.

Petar Brnada

Nakon velikog i svečanog otvorenja te prvog kvalifikacijskog turnira ovogodišnjeg Coca-Cola Cupa Zagrebačke županije koji su održani u Rugvici, velika karavana nogometnih turnira u županiji sada se nastavlja i u Samoboru, Ivanić-gradu, Velikoj Gorici, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu.

Podsjetimo, Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa.

Prvi će na teren mladi nogometaši iz Svetog Ivana Zeline gdje će se turnir na igralištu iznad sportske dvorane odigrati 23. travnja, a dan kasnije, 24. travnja, turnir će se zaigrati i u Dugom Selu i to na igralištu umjetne trave u Ulici Đure Dubenika.

Na igralištu OŠ Samobora kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cupa održat će se 25. travnja, dok je 26. travnja na rasporedu turnir u Velikoj Gorici koji će se održati na igralištu OŠ Nikole Hribara. U Ivanić- Gradu turnir će se održati početkom lipnja.

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijaviti i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije: U-15 (2004. godište i mlađi) i U-18 (2001. godište i mlađi). Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).

Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.