°C 20

Mladi Vatreni borbu za Euro nastavljaju u Velikoj Gorici

05.10.2023.

Damir Žbulj

Mlada hrvatska U-21 nogometna reprezentacija dvije godine nije igrala utakmicu u našem gradu, od dvoboja s Azerbajdžanom u prošlom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo.

Okupljanje u Velikoj Gorici zakazano je za 9. listopada, Mladi Vatreni trenirat će na Gradskom stadionu, a kvalifikacijski okršaj s Bjelorusijom očekuje ih 17. listopada od 17.30 sati. 

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača i za utakmicu s Bjelorusima, ali i s vršnjacima Grčke, četiri dana ranije u Tripoliju, u središnjem dijelu Peloponeza, 160 kilometara udaljenog od Atene.

Za ove dvije utakmice pozvan je i Marko Soldo, trenutno igrač Gorice, ali na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

“Poslije uspješnog starta i pobjede na Farskim otocima, očekuju nas dvije utakmice u kojima ćemo nastojati nastaviti trend pozitivnih rezultata u novom kvalifikacijskom ciklusu. Početak je uvijek vrlo bitan, nadam se da će igrači na okupljanje doći zdravi, željni rada i novog dokazivanja. Vjerujem da će na pravi način odgovoriti novim izazovima”, poručio je izbornik, piše hns-cff.hr.

Uz Soldu, na popisu su još i vratari Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Posušje), Tin Sajko (Vukovar 1991), braniči Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Antonio Tikvić (Udinese), Maro Katinić (Sharjah), Dino Grozdanić (Asteras Tripoli), Luka Škaričić (Varaždin), veznjaci Veldin Hodža (Rijeka), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (RB Salzburg), Leon Belcar (Varaždin), Domagoj Bukvić (Osijek) te napadači Gabriel Vidović (Dinamo), Mateo Lisica (Istra 1961), Stipe Biuk (Los Angeles), Marin Ljubičić (LASK), Dion Drena Beljo (Augsburg), Roko Šimić (RB Salzburg), Matija Frigan (Westerlo).

 

 

(Foto: HNK Gorica)