°C 9

Najbolji asistent lige napokon na izborničkom popisu

07.06.2022.

Damir Žbulj

Napokon! Borna Kapusta dočekao je i taj trenutak, da se nađe barem na širem reprezentativnom popisu izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije.

Zaslužio ga je i puno prije...

Borna se svojim partijama u dresu KK Gorice u posljednjih nekoliko sezona potvrdio kao najbolji razigravač domaćeg prvenstva, a za to je i službeno nagrađen u zadnje dvije godine.

Bikovi su ove sezone u četvrtfinalu doigravanja izbacili Cedevitu Junior, koju s klupe vodi Damir Mulaomerović. Naravno, sjajnu partiju pružio je kapetan Gorice pa je ovaj poziv došao u pravom trenutku.

Kapusta je u sezonu 2021/22 u prosjeku imao čak 6,7 asistencija, uz 12 ubačenih poena u 28 minuta provedenih na parketu.

MVP HT Premijer lige je Toni Jelenković iz Adria Oil Škrljeva, najbolji strijelac je njegov klupski suigrač Josip Barnjak, dok je najbolji skakač lige Patrik Jambrović iz GKK Šibenka.

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 30. lipnja na gostovanju kod Slovenije i 3. srpnja u Rijeci protiv Finske.

"Odlučili smo se za jedan širi spisak od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. lipnja pa nadalje, dakle samo tri dana prije utakmice. Stoga imamo širi spisak, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te ćemo baze izabrati one koji će 15. lipnja doći na pripreme," pojasnio je izbornik Mulaomerović pa dodao:  

"Naravno da ćemo gledati i tko je kad završio s natjecanjima i da neke momke osvježimo i nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje. Imamo određenih problema, no, neke od njih ćemo rješavati u hodu i uskoro ćemo objaviti i kraći spisak igrača za pripreme koje kreću u Opatiji."

Na širem popisu je i bek Gorice Mate Kalajžić, koji je već bio dio reprezentacije u ovom kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Poziv su zaslužili i  Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Filip Krušlin, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Dominik Mavra, Toni Jelenković, Ivan Ramljak,     Pavle Marčinković, Toni Nakić, Roko Prkačin, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Matej Rudan, Dario Drežnjak, Karlo Matković, Danko Branković te Dragan Bender, Ante Toni Žižić, Mario Hezonja, ali i naši NBA igrači, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, koji je na početku svoje sjajne karijere isto nosio dres Gorice.

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)