°C 10

Na otvaranju sezone u goste dolazi Split, u trećem kolu stiže Zadar

19.07.2020.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice saznali su raspored odigravanja utakmica nove sezone HT Premijer lige, nakon ždrijeba održanog u Zagrebu.

Natjecanje će se igrati u istom sustavu, s istih 12 sudionika, trokružno, baš kao što je to bilo i ove sezone, prekinute zbog koronavirusa.

Gorica je prije završnih 12 utakmica regularnog dijela sezone i početka doigravanja držala četvrtu poziciju, s identičnim omjerom pobjeda i poraza (15-6) kao i KK Split.

Upravo će protiv splitskih Žutih Goričani otvoriti i novu sezonu, na svom parketu.

Prvo kolo bi se trebalo odigrati 19. rujna, drugi krug počinje 21. studenog, a treći 6. ožujka 2021. te završava 30. travnja iduće godine. U trećem krugu klubovi dobivaju natjecateljske brojeve prema poretku na ljestvici nakon 22. kola te se raspored dalje određuje po obrnutom Berger sustavu. Slijedi doigravanje osam najbolje plasiranih klubova za naslov prvaka Hrvatske na način da se četvrtzavršnica i poluzavršnica igraju na dvije dobivene utakmice, dok je za naslov prvaka Hrvatske potrebno pobijediti tri puta.

U drugom kolu Sesarova ekipa igra kod Zaboka, već u trećem kolu u Veliku Goricu stiže Zadar, a u četvrtom je na rasporedu gostovanje kod Cibone...

Slijede utakmice protiv Šibenke, Alkara, Vrijednosnica Osijek, Adria Oil Škrljeva, Sonik Puntamike, Hermes Analitice, Dubrave Furnir...

KK Gorica je na ždrijebu, na kojem su bili i predsjednik HKS-a Stojko Vranković i glavni tajnik Josip Vranković, predstavljao Krešimir Savić, bliski suradnik pokojnog Silvija Jenkača, s kojim je nekad radio i u tadašnjem KK Media, kao tajnik i direktor kluba, i u KK Velgor. 

(Foto: HKS, Marin Sušić)