°C 8

Mlade nade MK Velika Gorica na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu

15.03.2023.

Damir Žbulj

Medulin je bio domaćin Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu, a boje našeg grada predstavljale su kadeti i juniorke Maraton kluba Velika Gorica.

Trčali su u tri kategorije, a u ukupnom poretku Maratonci su osvojili respektabilno 13. mjesto među 28 hrvatskih klubova.

"Oko 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupilo je na prvenstvu koje su organizirali Atletski savez Istre i AK Medulin, a trčalo se 12 utrka u seniorskim, juniorskim i kadetskim kategorijama. Boje kluba i našeg grada ponosno su branili mladi trkači i trkačice, točnije četiri juniorke, četiri mlađe juniorke i četiri kadeta," javio nam je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Najviše bodova prikupile su juniorke na utrci od 4 kilometra, a ostvarile su i najbolje pojedinačne rezultate. Tena Petračić bila je deseta, Tara Petračić jedanaesta, dok je Anja Petračić osvojila 15. mjesto. Lucija Kišić nije završila utrku...

"Za ekipni poredak zbrajaju se najbolja tri rezultata, a naše djevojke završile su na četvrtom mjestu te im je malo nedostajalo do medalje," dodao je.

Mlađe juniorke trčale su utrku od 3 kilometra i ekipno su osvojile sedmo mjesto. Nastupile su Brigita Grčić, Petra Knežević, Lucija Breljak i Leona Džolić.

"U ekipnom poretku svih kategorija djevojaka, naše cure su osvojile odlično deseto mjesto, među 24 kluba. U muškoj kadetskoj konkurenciji, na utrci od dva kilometra, naš klub su predstavljali Niko Kelava, Petar Lovrić, Bartol Pavelić i Kristijan Matić, osvojivši ekipno deveto mjesto u toj utrci i 19. mjesto ukupnog poretka muških trkača cijelog prvenstva," naglasio je za kraj Škrinjarić.

I ove godine ekipni prvak Hrvatske u krosu je AK Agram kojemu je ovo dvanaesta titula zaredom. Agrameri su osvojili ukupno 160 bodova, a bili su prvi u muškoj (82 boda) i u ženskoj (78 bodova) konkurenciji uz ukupno 6 ekipnih pobjeda u 12 trka. Ukupno drugo mjesto pripalo je AK Dinamo-Zrinjevac sa 114 osvojenih bodova dok je treći bio AK Kvarner sa osvojenih 109 bodova.