°C 7

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija u Velikoj Gorici obavlja završne pripreme za FIBA European Challenger

13.07.2021.

Damir Žbulj

Mlada U-20 hrvatska košarkaška reprezetnacija u Velikoj Gorici obavlja završne pripreme za FIBA European Challenger, natjecanje koje se ove godine igra umjesto Europskog prvenstva.

Turnir je na rasporedu od 19. srpnja u grčkom Heraklionu na otoku Kreti, a Hrvatska je u skupini sa Slovenijom, Grčkom, Belgijom, Ukrajinom i Izraelom, s kojim izabranici Dina Repeše u ponedjeljak igraju prvu utakmicu.

Nakon dvije pobjede nad Češkom u Svetom Martinu na Muri U-20 selekcija odigrat će dva pripremna dvoboja s vršnjacima iz Njemačke.

U velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani prvi je dvoboj završio 88:76 (16:24, 18:21, 30:17, 24:14).

Predvodio je Lovro Gnjidić s 19 poena i deset asistencija. Matej Bošnjak također je ubacio 19 koševa, uz šest skokova, a Vito Porobić dodao je 14 poena.

"Radimo na glazuri i počinjemo već i malo rezultatski razmišljati i pojedinačno se pripremati za prve protivnike, a to su Izrael i Grčka,” najavio je trener U-20 reprezetnacije Dino Repeša.

Iako su bili na širem popisu, prošlosezonski igrači juniorske ekipe KK Gorica, Stipe Sokol i Hrvoje Majcunić, nisu se našli u kadru za FIBA European Challenger.