°C 6

Matija Klasnić na pripremama hrvatske juniorske odbojkaške reprezentacije!

27.12.2021.

Damir Žbulj

Matija Klasnić, izuzetno talentirani i perspektivni gorički odbojkaš, koji se ovim atraktivnim sportom počeo baviti u svom Kravarskom, u OŠ Slavka Kolara, kod profesora Matije Ribića, pozvan je na okupljanje juniorske U20 hrvatske reprezentacije!

Izbornik ove selekcije od nedavno je proslavljeni hrvatski odbojkaš Tomislav Ćošković, koji je prije nekoliko godina završio svoju bogatu igračku karijeru, a sada se bavi razvojem mladih selekcija, uz to što je i pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Emanuelea Zaninija.

Već neko vrijeme obilazi terene diljem Hrvatske u potrazi za našim mladim nadama, a Matija Klasnić je svakako jedan od njih. Nažalost, 18-godišnji Matija ima nekih zdravstvenih problema i još uvijek se nije priključio suigračima, no, izbornik je potvrdio kako na njega apsolutno računa.

Klasnić je ove sezone prvotimac Gorice u Superligi, najvišem rangu hrvatske klupske muške odbojke.

Juniori su se okupili u Zagrebu, a u Varaždinu će boraviti do Božićnih blagdana, kad dečki imaju kratak odmor za odlazak svojim obiteljima i prijateljima.

Novo okupljanje je na Štefanje i reprezentacija tada ide u Maribor.

U planu je turnir od 28. do 30. prosinca na kojem nastupaju U20 reprezentacije Slovenije, Austrije i Mađarske te slovenska U18 selekcija.

U Varaždinu je trenutno 17 odbojkaša iz U-20 selekcije, dok će 12 putovati na turnir u Maribor.

"Želim vidjeti kako će funkcionirati zajedno. Pogledao sam do sada puno utakmica i mogu reći da ima materijala, čak i za A selekciju. Imamo baš dobre generacije 2005. i 2003., tako da se ne bojim za seniorsku reprezentaciju kasnije. U svakom slučaju, ovaj će nam MEVZA turnir sjajno poslužiti kako bi vidjeli našu kvalitetu u odnosu na bliže okruženje," naglasio je između ostalog izbornik Ćošković prilikom okupljanja.

"Neki od talentiranih juniorskih igrača mogu participirati u Superligi, ali neki i ne mogu, a svima njima treba puno utakmica da bi se razvili. Mišljenja sam da bi nam trebala jača Superliga, ali i veći broj juniorskih natjecanja kako bi se ti talentirani igrači razvili. Ovako imamo problem i s okupljanjima, jer su ti juniori vezani uz seniorske sastave i mnogi igraju Superligu. Zato je intencija da se napravi i juniorska hrvatska liga, po uzoru na kadetsku, koja pokazuje svoju svrsishodnost. Zato je inače sa mnom u stožeru i Antonio Surać, izbornik kadetske reprezentacije, no na ovoj će ga sada akciji zamijeniti Nikola Sabolić," dodao je izbornik hrvatskih juniora.

Uz našeg Klasnića, na pripreme su pozvani još i organizatori igre Tin Devald (Mladost), Lovro Maglica (Rijeka) i Ivo Mustapić (Ribola Kaštela), korektori Gabrijel Cvanciger (Mladost) i Duje Cvijović (Ribola Kaštela),  primači-pucači Nikola Jureta i Ante Kulušić (Ribola Kaštela), Jakov Marković i Luka Buljat (Zadar) i Roko Vlašić (Mladost), srednji blokeri Bruno Barać (Ribola Kaštela), Ivan Kuruc (Mladost), Mislav Karačić (Mursa Osijek), Lovro Koprek (Kitro Varaždin); dok ulogu libera imaju Marko Repek i Maro Busak Vidaković (Mladost).