°C 27

Maratonci proslavili trofej Samoborske zimske trail lige

14.02.2023.

Damir Žbulj

Trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica i prije završnog nastupa praktički su osigurali pobjedu u Samoborskoj zimskoj trail ligi, a trofej su nakon posljednjeg kola znali i dobro proslaviti.

"Kao što smo najavljivali, za potvrdu ekipne pobjede bila je samo formalnost pojaviti se na posljednjem, jedanaestom kolu Samoborske zimske trail lige, održanom u subotu sa startom i ciljem kod Kleti Poljanica u Samoborskom gorju. Naši su trkači u deset kola izgradili dovoljno veliku bodovnu prednost pa su na finalnom kolu, koje je proteklo u fašničkom raspoloženju, otrčali bez presinga na snježnoj i zaleđenoj stazi. Nažalost, bilo je padova i ozljeda, među ostalima ozlijedila se i naša Kristina Terzić, ali utješila se na dodjeli nagrada jer je dobila medalju za drugo mjesto u kategoriji Ž45 na kratkoj stazi. Osim Kristine, naši predstavnici na kratkoj stazi u subotu su bili Goran Novak i Nedjeljko Babić," javio je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Vedrana Janjić ponovno je išla maksimalno, što joj je donijelo još jednu etapnu pobjedu na dugoj stazi od 15 kilometara. Jasna Mikulić je bila treća, a djevojke su pojedinačnoj konkurenciji na kraju natjecanja osvojile prvo i drugo mjesto.

"Vedran Planinšek bio je drugi na dugoj stazi, iza višestrukog prvaka Ambroža Rožmana. Vedran zbog premalog broja nastupa nije bio u konkurenciji za generalni poredak, ali je zato Matej Janjić svojim četvrtim mjestom u subotu potvrdio konačno drugo mjesto u poretku lige," dodao je Škrinjarić.

Nastupili su i Marijan Malčević i Hrvoje Mikulić, koji je u kategoriji M45 osvojio ukupno drugo mjesto.

Vedrana Janjić i Vedran Planinšek imali su dvostruko slavlje. Naime, otrčali su finalno kolo Zimske brdske lige Japetić u kojoj su već ranije osigurali pobjede. Na stazi dugoj 11 kilometara, s više od 560 metara visinske razlike, Vedran i Vedrana dominirali su cijele sezone i zasluženo su osvojili zlatne medalje.

MK Velika Gorica je imao predstavnike i na šestoj Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu. Utrka je prvo kolo ovogodišnje Hrvatske atletske cestovne lige.

"Na polumaratonskoj stazi nismo imali predstavnika, ali je zato Ivica Prpa odlično trčao na stazi od pet kilometara. Završio je na 16. mjestu među muškarcima te kao najbolji u kategoriji Veterani II. Severina Prpa zauzela je sedmo mjesto među kadetkinjama," istaknuo je Škrinjarić i dodao za kraj:

"Čestitamo svim članovima na odličnim rezultatima tijekom aktivne zime, koja je poslužila kao dobra priprema za nastupajuće utrke, među kojima je prvi na redu Splitski maraton, na koji klub ide i s muškom i ženskom ekipom."