°C 7

Košarkaši Gorice opet gaze sve pred sobom: Osječani zaleđeni na -20

21.11.2020.

Damir Žbulj

Iako su tek izašli iz još jedne desetodnevne izolacije, košarkaši Gorice pružili su novu sjajnu partiju te su na gostovanju u Osijeku uvjerljivo nadigrali Vrijednosnice s 20 poena razlike.

Ponovno je Sesarov 'stroj' išao preko stotke, završilo je 106:86, a novo slavlje praktički niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje.

Domaćin je jedino u otvaranju susreta imao prednost, ali dok su se Goričani zagrijali na radnu temperaturu, suparnik više nije imao izgleda...

Ključni trenutak dogodio se kod 19:11 za Vrijednosnice, Sesar je pozvao minutu odmora i nakon toga je sve bilo u znaku Gorice. Serijom ubačaja Majcunića, Bakovića i Mazalina brzinski se dvoboj okreće na stranu gostiju iz Velike Gorice. Prednost više nisu ispuštali...

Opet je sjajan bio šut za tri poena, Gorica je na kraju ubacila čak 18 trica iz 32 pokušaja, što je fantastičnih 56 posto uspješnosti.

Briljirao je Maj Kovačević s 25 poena, a pogodio je sedam dalekometnih šuteva iz 12 pokušaja.

U stopu ga je pratio Marko Baković, koji je promašio samo dvije lopte iz igre (9/11), a ubacio je sve tri svoje trice.

Iako je bio na širem reprezentativnom spisku, Lovro Mazalin na kraju se nije našao na popisu izbornika Veljka Mršića za kvalifikacijske susrete u Istanbulu, ali je s 11 poena i šest skokova također dao svoj doprinos i u ovom dvoboj.

Dvoznamenkasti učinak imao je i Ivan Majcunić s 11 koševa.

Ogledalo fenomenalne izvedbe je i 31 asistencija, što je već postala prepoznatljiva karakteristika Sesarove momčadi. Kapusta je imao osam uspješnih dodavanja i devet poena, Uljarević ih je dodao sedam, uz devet poena, a Kalajžić je asistirao šest puta, uz također devet koševa.

Amerikanac Frye predvodio je poražene s 25 poena, a reprezentativac Antonio Jordano je dodao 15 koševa (5/13).

S obzirom kakvu košarku velikogorički Bikovi već neko vrijeme prikazuju, malo je žalosno i razočaravajuće da izbornik Mršić, koji je u 'slobodno vrijeme' još uvijek trener Zadra, nije na pripreme pozvao niti jednog igrača Gorice.

No, vremena za plakanje, ali ni odmor, nema previše. Goričani već u nedjelju gostuju kod Dubrave Furnira, a u utorak u Gradsku sportsku dvoranu stiže Hermes Analitica. Već 26. studenog zakazan je domaći okršaj iz šestog kola sa sinjskim Alkarom, a tri dana kasnije i odgođeni susret petog kola sa Šibenkom.

Točnije, pet utakmica u samo deset dana...

Ako bude sve po planu i programu, Gorica će na početku prosinca ponovno biti u samom vrhu domaćeg prvenstva. U sedam dosad odigranih utakmica upisali su šest pobjeda, između ostalog dobili su i Split i Zadar, a izgubili su tek od Cibone u Draženovom domu.