°C 7

Košarkaši Gorice čekaju rasplet sezone: Idemo se što bolje pripremiti za početak playoffa

21.04.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice moraju odigrati još tri utakmice regularnog dijela sezone prije nego krene uzbudljiva završnica i doigravanje za naslov prvaka. U dosadašnjih 30 nastupa upisali su 22 pobjede, čvrsto drže četvrtu poziciju na ljestvici i čekaju suparnika u prvoj rundi.

Dvoboj protiv Furnira iz zagrebačke Dubrave suvereno su Bikovi riješili u svoju koristi, iako bez nekolicine važnih igrača.

Nažalost, na Ivana Batura neće moći računati još neko vrijeme, ali zato bi se Krešo Ljubičić i Emil Savić trebali uskoro vratiti treninzima.

"Imali smo problema s ozljedama. Batura smo izgubili na duže razdoblje, Ljubičić i 'mali' Savić su nam jako bitni za rotaciju. Ostali smo na jednoj 'petici', ali smo se dobro pripremili za utakmicu..."

"Znali smo odakle nam prijeti opasnost, pripremili smo se za njihova preuzimanja, a sa svojom kontrom i polukontrom smo riješili puno stvari. Znali smo da oni igraju i zonu, to smo u drugoj četvrtini dosta dobro riješili i mislim da smo kvalitetniji i to smo pokazali," analizirao je uvjerljivo izdanje svoje ekipe strateg Bikova Josip Sesar.

Ozren Pavlović odlično se uklopio u ekipu Gorice, kojoj se priključio krajem veljače.

"Bila je ovo rutinska pobjeda za nas. Dubrava se borila, ali nije imala kvalitetu da nam parira. Uspjeli smo rasporediti minutažu i izvježbati neke stvari koje smo radili na treningu. Mislim da je to pozitivno za nas. Imali smo skraćenu rotaciju, nažalost, Batur je teže ozlijeđen, ali će nam se Savić i Ljubičić uskoro ponovno priključiti. Nastavljamo trenirati, želimo se što bolje pripremiti za početka playoffa," naglasio je sjajni bek Gorice.

Sesarovu momčad još očekuju gostovanje u Sinju kod Alkara, zaostali dvoboj sa Splitom i utakmica protiv Vrijednosnica Osijek.

(Foto: HKS, Marin Sušić)