°C 5

Kadetkinje Maraton kluba osvojile broncu, seniori AK Velika Gorica četvrti na prvenstvu Hrvatske

24.06.2020.

Damir Žbulj

Natjecanjima se nakon pauze zbog koronavirusa vratila i atletika, prvenstvom Hrvatske u štafetama.

Maraton klub Velika Gorica ostvario je sjajan rezultat u konkurenciji kadetkinja na utrci 600-200-400-800 metara u sastavu Livia Debelić – Tara Petračić – Ema Vuković – Tena Petračić.

Livia Debelić krenula je na 600 metara, štafetu je predala Tari Petračić, koja trči dionicu 200 metara i kao druga predaje štafetu Emi Vuković na 400 metara. Posljednja je bila Tena Petračić,m koja je na 800 metara obranila treću poziciju od dvije godine starije kadetkinje iz AK Dinamo te je na kraju osvojena bronca.

"Cure su se odlično snašle i dočepale medalja brončanog sjaja, iza štafeta AK Agram iz Zagreba i AK Kvarner iz Rijeke a ispred AK Dinamo. Uspjeh je još i veći jer je u konkurenciji kadetkinja naš Klub zapravo nastupio u štafeti s tri talentirane mlađe kadetkinje koje još dvije godine mogu nastupiti u navedenoj štafeti gdje očekujemo u budućnosti i zlato," poruka je iz kluba.

Odlični su bili i članovi AK Velika Gorica, u seniorskoj konkurenciji 1200-400-800-1600 metara, u sastavu Noa Tončinić, Ivan Laljek, Borna Čeran i Dino Bošnjak.

U svojoj skupini osvojili su prvo mjesto s vremenom 10:22,81, ali je to bilo dovoljno za četvrto mjesto, iza Agrama, riječkog Kvarnera i Karlovca.

U sklopu Vrbovečkog polumaratona održana je utrka na 10 kilometara, gdje je nastupio član MK VG Bruno Škrinjarić, koji je na kraju osobnim rekordom (34:30) osvojio prvo mjesto.

Ivica i Severina Prpa nastupili su na utrci od 6,5km, u sklopu Iločkog polumaratona. Ivica je zauzeo 14. mjesto ukupno i prvo mjesto u kategoriji M45 dok je Severina bila 13. ukupno kod žena i zlatna u dobnoj skupini 1-C.

"Čestitamo svima našim članovima na sjajnim rezultatima u nastavku atletske sezone. Sljedećeg vikenda naše kadetkinje i mlađe kadetkinje nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu dok naša seniorska ekipa nastupa na Osječkom polumaratonu," istaknuli su u Maraton klubu Velika Gorica.