°C 16

Jasna Mikulić sjajna treća u ukupnom poretku KontinenTrail lige

09.11.2022.

Damir Žbulj

Novi sjajan uspjeh ostvarila je Jasna Mikulić u KontinenTrail ligi, natjecanju koje obuhvaća osam zahtjevnih utrka, staza različitih dužina i konfiguracija.

Jasna je na finalu KontinenTrail lige, na PoniQ Trailu, završila kao treća, a ovim rezultatom samo je potvrdila izvrsnu treću poziciju u ukupnom poretku, u elitnoj klasi 'duge utrke', iza renomiranih trkačica Vesele Brajković i Maje Krčelić.

Na stazi dugoj 28 kilometara, uz 1260 metara visinske razlike, Jasna je još jednom potvrdila kako se odlično snalazi u ovakvim trkačkim uvjetima. Hrvoje Mikulić završio je u muškoj konkurenciji završio na 14. mjestu, dok je Marijan Malčević imao 19. vrijeme.

Otrčala je članica Maraton kluba Velika Gorica ukupno sedam utrka, jednom je bila šesta, dva puta peta, a onda četiri utrke zaredom osvajala je treće mjesto, što joj je u konačnici zasluženo donijelo brončano odličje i plaketu KontinenTrail lige.

Hrvoje je u ukupnom poretku završio na sedmom mjestu.

Uzbudljivo je bilo i za ostale članice i članove MK velika Gorica. Ana Trčak, Ema Gilja, Mateo Starčević, Bartol Pavelić i Grga Cerjak, Petra Knežević, Karla Vlahovac, Kristijan Matić i Jerko Cvetković sudjelovali su na prvenstvu u krosu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) na atraktivnoj lokaciji Novi Dvori u Zaprešiću.

Jasminka Zvonar je nastupila na Martinskom polumaratonu te s vremenom 1:48:26 zauzela ukupno šestu poziciju, ali i srebro u kategoriji Ž45.

Željko Glogoški (1:54:51), Zvonimir Migić (2:06:52) i Dario Gustetić (2:11:08) također su nastupili u Dugom Selu, dok su Ivica i Severina Prpa istrčali dionicu od pet kilometara.

"Od naših mlađih članica, Tonka Prpa je bila prva u konkurenciji curica na utrci od 500 metara," javio nam je klupski tajnik Bruno Škrinjarić.

Josip Martinović te Jasna i Hrvoje Mikulić, bili su dio trkačkog spektakla Zagrebački noćni cener, utrke od deset kilometara kroz središte našeg glavnog grada.

"Predsjednik našeg kluba Darko Batković predstavljao je MK Velika Gorica na Izbornoj skupštini Hrvatskog atletskog saveza. Treba istaknuti da je našem klubu po kriterijima HAS-a dodijeljen maksimalan broj glasova, njih četiri, koje klub može pojedinačno dodijeliti svome kandidatu. U konačnici je za novog/starog predsjednika izabran Ivan Veštić iz Splita, koji je dobio povjerenje 201 skupštinara, dok je njegov protukandidat Duje Bonacci prikupio je 78 glasova," izvijestio nas je Škrinjarić.

Ivan Veštić je i u prethodna dva mandata bio predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.