°C 7

Jaska napokon slavila!

22.10.2018.

Redakcija

Lokalni nogometni derbi između Jaske i Mladosti iz Klinča Sela odigran na Centrali pripao je domaćinima koji su pogocima Mislava Bradvića i Luke Mravunca došli do iznimno bitne pobjede nakon perioda od četiri poraza zaredom. Vidjelo se već od prve minute kako gostima iz njihove susjedne općine ne odgovara „jutarnji termin“ budući da su Jaskanci zagospodarili terenom te pokušavali što prije doći do pogotka.

U 24. minuti domaći navijači su na nogama. „Neuništivi“ kapetan Jaske Mislav Bradvić pogodio je iz slobodnog udarca! Unatoč 43 godine njegova ljevica je i dalje ubojita, a svojom borbom, željom i htijenjem pravi je primjer mlađim suigračima. Do kraja utakmice nije se puno promijenilo, prilike Jaske su se redale, no preciznost je izostala, dok pak gosti nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju prigodu i rezultatski zakomplicirati utakmicu. 

Konačan rezultat postavio je Luka Mravunac na asistenciju Ignaca Jerbića. Sigurno je da je pobjeda Jaskancima došla „kao naručena“ jer nad momčadi Jaske su se nakon dobrog starta u prvenstvo nadvili tamni oblaci zbog četiri uzastopna poraza u posljednjim utakmicama. Jaska se navedenom pobjedom pozicionirala na 8. mjesto ljestvice 1. Županijske nogometne lige zapad. Ova komforna pozicija Jastrebova na sredini ljestvice i prekid negativnog niza trebali bi pozitivno utjecati na momčad trenera Katovčića pa očekujemo povratak pobjedničkim navikama i poboljšanja plasmana prije zimske stanke. Prvu priliku za osvajanje novih bodova Jaskanci će imati na gostovanje kod Novaka idućeg vikenda. (LC)

 

NK JASKA-NK MLADOST 2:0 (1:0)

STRIJELCI: 1:0 Bradvić, 2:0 Mravunac

JASKA: Budinšćak, Smičiklas, Gustetić (od 90. Pintarić), Lukić, Šimanović, Gornik, Jurinić, Nad, Mravunac, Bradvić (od 38. Budna, od 67. Jerbić ), Koluder (od 88. Kišić ). Trener: Katovčić
MLADOST: Kegljević, B. Kelečić, Ložnjak, Sirovica, Kožarec, D. Hasanović (od 86. Klipa), F. Kelečić (od 67. Terihaj), L. Hasanović, Jakšić, V. Stunja (od 46. Gugec), A. Stunja (od 77. Šolčić). Trener: Budišćak