°C 29

Iskusni kapetan nije napustio 'brod u oluji': Mašić predvodi 'novu' Goricu, petorica juniora dobit će priliku

08.08.2023.

Damir Žbulj

U pripreme za novu sezonu košarkaši Gorice kreću iduću srijedu, 16. kolovoza. Bit će jedna sasvim 'nova' Gorica, koja se prvo mora stabilizirati u drugoligaškom društvu, a tek onda krenuti u borbu za povratak u HT Premijer ligu.

Bikove čeka izazovna sezona i primarni zadatak klupske Uprave i stručnog stožera je stvoriti temelje za bolju budućnost košarke u našem gradu.

Kao produžena ruka trenera Nevena Nikolića na parketu će biti iskusni Ante Mašić, 37-godišnji kapetan Bikova, koji nije napustio 'brod koji tone' i koji će pokušati pomoći u reorganizaciji i oporavku.

Ostao je u Gorici i 31-godišnji Jure Gunjina, a sportski direktor Tonći Mašina najavio je i kako će gorički dres i dalje nositi i 22-godišnji Vito Porobić. Njih trojica, uz 33-godišnjeg Kristijana Šutala, trebali bi biti nositelji igre Bikova u idućoj sezoni.

'Roster' momčadi praktički je zatvoren.

"Priliku će dobiti i petorica klupskih juniora trenera Nikole Piacuna. Bit će to Jakov Ninić, Marko Baričić, Fran Stipić, Matej Ružić i Ante Tomić, koji su imali radno ljeto u kampu u Zadru. Njima će se priključiti dva juniora iz zadarske škole košarke, Nino Kotrulja i Branko Stojanov, a tu su i prošlogodišnje mlade snage, Frano Miloloža, Ivan Oštrić i Stipe Perica. Osim trenera Nikolića, u pripremama će sudjelovati i Nikola Piacun i Miron Češkić, a nakon uvodnog dijela očekuju nas prijateljske utakmice i turniri," istaknuo je sportski direktor Mašina pa dodao:

"Prvih deset dana priprema bit će 'dani otvorenih vrata' i pozivamo sve zainteresirane igrače da dođu pokazati svoje znanje i vještine. Ostavili smo mogućnost proširenja rostera, a najbolji put je ovakav izravan način upoznavanja. Termini treninga bit će objavljeni na klupskim Internet stranicama i na našim društvenim mrežama, a o njima ćemo na vrijeme informirati i javnost putem medija."

Jedan je to sasvim novi pristup, ali i logičan put za klub u fazi oporavka.

Bikovi će iduće sezone nastupati u Prvoj muškoj ligi, drugom rangu hrvatske klupske košarke i bit će to velika prilika mladim igračima za napredak.

'Idemo planski, korak po korak. Tim dečkima ćemo biti mentori i učitelji, pratiti njihov razvoj, slušati ih i pomagati im da i izvan parketa budi kvalitetni ljudi. To se postiže na svakom treningu, utakmici, putovanju, druženju," poruka je za kraj sportskog direktora Mašine.

Jasno je kako KK Gorica u idućoj sezoni neće imati imperativ povratka u HT Premijer ligu, nego je prvenstveni cilj da u Velikoj Gorici stasa jedna nova generacija igrača. Igrat će se i dalje solidna košarka u našem gradu, a podrška navijača s tribine bila bi značajan vjetar u leđa za ove mlade Bikove.

 

 

(Foto: Nenad Mudrinić/KK Gorica)