°C 9

Hrvoje Majcunić zaslužio mjesto u U-20 selekciji Hrvatske!

10.06.2021.

Damir Žbulj

Velikogorički košarkaški klub ipak će ovog ljeta imati reprezentativca!

Hrvoje Majcunić pozvan je u U-20 selekciju Hrvatske, koja će od 20. do 25. srpnja sudjelovati na FIBA Youth European Challengers 2021 natjecanju.

Rođeni Jaskanac bio je dio naše zlatne U16 generacije, koja je u Novom Sadu prije tri godine osvojila naslov europskog prvaka, nakon fantastične finalne pobjede nad vršnjacima iz Španjolske.

Briljirao je tada Roko Prkačin, koji je proglašen najkorisnijim igračem tog prvenstva, dok su u reprezentaciji tada bili Ivan Perasović, Boris Tišma, Filip Paponja...

 

Majcunić je početkom travnja napunio 19 godina, a poziv u nacionalnu izabranu vrstu zaslužio je sjajnim partijama za juniorsku ekipu Gorice, koja je ove sezone ušla u prvoligaško društvo te stigla do osmine finala, gdje je bolja bila Cibona.

Hrvoje je svoju karijeru započeo u KK Jaska, ali je prošao upravo kroz Ciboninu školu košarke. Već je osvajao naslove prvaka Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama, a podignuo je i trofej juniorske regionalne ABA lige.

Ove sezone zaslužio je titulu najboljeg strijelca 1. juniorske lige regije Centar.

Njegov stariji brat Ivan je kapetan Bikova, a nadamo se kako će i Hrvoje uskoro biti standardni dio seniorske ekipe, nakon što je ove sezone u nekoliko utakmica dobio minutažu kod trenera Sesara

Izbornik U20 hrvatske reprezentacije je Dino Repeša, sin našeg proslavljenog košarkaškog stručnjaka Jasmina Repeše.

Repeša je u protekloj sezoni vodio češkog prvoligaša USK Praha, a za sljedeću se sezonu obećao češkom prvoligašu Pardubice. Prošle je godine radio i u češkoj U18 reprezentaciji, no ovo će ljeto ipak provesti u Hrvatskoj, brinući o mladima iz U20 reprezentacije. Prije tri godine bio je pomoćni trener kadetske U17 selekcije, koja je sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u Argentini.

(Foto: FIBA, KK Gorica)