°C 16

HALS: Ivan Toma Aščić, Tena Petračić, Nina Vuković i Pia Teskera najbolji u Varaždinu

29.04.2021.

Damir Žbulj

Atletski stadion u Varaždinu bio je domaćin drugog kola Hrvatske atletske lige sjever (HALS), uz ponovno značaja doprinos natjecatelja iz Velike Gorice.

Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica osvojila je tri prva mjesta, a najbolji su bili Ivan Toma Aščić u kategoriji mlađih kadeta u disciplini 300 m s vremenom 44,47, Tena Petračić u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 1000 m s vremenom 3:12,27 i naravno Nina Vuković u kategoriji žena na 600 m, uz osobni rekord 1:32,58.

Pia Teskera iz AK Velika Gorica također je osvojila prvo mjesto, u konkurenciji mlađih kadetkinja na 1000 metara s vremenom 3:15,30.

Druga mjesta osvojili su Tena Martinec (MKVG) u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 300 m s vremenom 41:84 te štafeta 4 × 300 m za starije kadetkinje u sastavu Livija Debelić, Tara Petračić, Chiara Menalo i Tena Martinec (MKVG).

Treća mjesta zaslužile su Ema Vuković (MKVG) u disciplini 100 m za starije kadetkinje u vremenu 13,32, što je samo dvadeset stotinki iza pobjednice, te uvijek vrijedna i samozatajna Iva Karlović Papak (MKVG) na 1000 m s vremenom 3:20,25.

Nastupili su još i Zeta Hećimović Obradović, Petra Knežević, Tara Menalo, Marko Knežević, Matej Buljan, Bruno Martinčević, Livija Debelić , Tara Petračić, Brigita Grčić, Lucija Sever, Anja Petračić, Antonia Silaj, Viktor Benedetti i Martin Marčec.

HALS, 2. kolo - REZULTATI

"Maraton klub Velika Gorica želi svim sportašicama i sportašima Zajednice športskih udruga Grada Velika Gorica izraziti podršku za promptni izlazak iz 'novog normalnog' i povratak na ono 'staro normalno', kojim bi se otvorila mogućnost redovitih treninga i natjecanja pod jednakim uvjetima za sve kategorije klubova i vrste sportova," poruka je iz uspješnog velikogoričkog kluba.