°C 25

Goričani napunili koš slovenskog Abaligaša iz Novog Mesta

04.09.2019.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su i treću pripremnu pobjedu prije početka nove sezone.

Nakon očekivanih partija protiv Rudeša i Bosca, ekipa Josipa Sesara bila je bolja i od slovenske Krke iz Novog Mesta, kluba koji je član regionale ABA lige.

Prvu dionicu dobili su Goričani s 31:26, no, u drugoj su gosti uspjeli smanjiti zaostatak i na predah otići s 57:55.

Ključna je bila treća četvrtina koju je Sesarova momčad dobila s 24:16, dok je u posljednjoj prednost narasla skoro i na 20 razlike, što Krka više nije mogla dohvatiti. Goričani su na kraju prebacili stotku i završilo je 101:92 za našeg prvoligaša.

Novopridošli Ivan Vraneš predstavio se u sjajnom izdanju te je predvodio s 20 poena, dok su Majcunić i Mašićdodali po 14 koševa. U redovima slovenske momčadi Lawal (24) i Cosey (23) bolji od ostalih. Hrvatski reprezentativac Ivan Ramljak nije nastupio u prvoj pripremnoj utakmici svoje momčadi, dok se Paolo Marinelli nije proslavio s dva poena.

BLIŽI SE ROĐENDAN...

Slijedi još nešto više tjedan dana treninga prije veliko rođendanskog turnira u velikogoričkoj Gradskoj dvorani, kad će 50. godina od osnutka kluba uveličati hrvatski prvak Cibona, Zadar te ruski prvoligaš Temp-SUMZ-UGMK Revda. Turnir se igra u petak i subotu, 13. i 14. rujna.