°C 7

Gorica ipak posustala protiv Cibone

14.04.2022.

Damir Žbulj

Nakon spektakla protiv Zadra u nedjelju, već je u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani gostovala Cibona. Ponovno je tribina bila solidno ispunjena i još jednom su okupljeni gledatelji imali priliku uživati u sjajnim potezima, zabavnom programu i atraktivnom košarkaškom okršaju.



Gorica je kontrolirala većinu dvoboja, imala je sredinom treće dionice i plus pet na semaforu (46:41), ali ekipa Mladena Starčevića nije mogla zadržati tu razinu igre.

Cibosi su serijom 29:5 prelomili ovaj dvoboj i na kraju su apsolutno zasluženo slavili 70:85.

"Potvrdilo se ono što sam govorio prije utakmice o njihovom atleticizmu i fizičkoj spremi. Oni su mlada ekipa čiji igrači stižu svaki minus. Mi smo bili u plusu do pred kraj treće četvrtine, ali ti mladi momci i širok roster su presudili," komentirao je poslije dvoboja strateg Bikova.



Priliku su u završnici onda dobili i mlade nade Gorice, poput Milolože i Sokola: "Prije svega čestitke Ciboni na pobjedi. Mi smo se držali jako dobro prve tri četvrtine. Međutim, na kraju je prevagnula njihova razina više koju posjeduju jer pak oni igraju i ABA ligu. Sretno Ciboni u nastavku prvenstva," poručio je mladi centar Gorice Stipe Sokol.



Cibona je imala šestoricu dvoznamenkastih, Toni Nakić je postigao 18 poena, Danko Branković i Roko Prkačin po 12, Amar Gegić i Lovro Gnjidić po 11, a Mateo Drežnjak je uz deset poena upisao i isto toliko asistencija. Kod Gorice su prednjačili Karlo Uljarević sa 16 poena, Mate Kalajžić s 15 koševa i Dino Cinac koji se zaustavio na 12 poena.

"Mene je bilo strah ove utakmice jer sutra putujemo u Beograd i imamo četiri utakmice u tjedan dana. U drugom poluvremenu smo ušli u pravi ritam, Toni Nakić je zabio par trica i tu smo se oslobodili i zatim poveli. Zadovoljan sam onim što sam vidio u drugom  poluvremenu. Gorici ovim putem želim sve najbolje u nastavku sezone," komentirao je utakmicu trener Cibone Gašper Okorn.



Goričani sada imaju nekoliko dana za odmor i Uskrsne praznike, a iduću utakmicu igraju u utorak kod Splita.