°C 14

Duvnjak zabio za vodstvo, Crveno-crni u Puli ipak ostali bez pehara

17.10.2020.

Damir Žbulj

Futsal Gorica doživjela je u Puli svoj prvi ovosezonski poraz, u završnici Kupa Regije zapad, u borbi za trofej i kvalifikacijama za plasman u šesnaestinu finala Hrvatskog malonogometnog kupa.

Crveno-crni su sjajno krenuli u ovu povijesnu sezonu i u prvih nekoliko tjedana upisali tri pobjede u 2. HMNL Zapad te su dogurali do finala regionalnog Kupa...

Nažalost, u Domu sportova Mate Parlov u Puli, protiv izuzetno kvalitetnog suparnika i glavnog konkurenta za drugoligašku titulu, nisu uspjeli doći do slavlja.

Darko Duvnjak je Tauruse doveo do prednosti u osmoj minuti, koja je na semaforu bila i na poluvremenu. U nastavku dvoboja obje ekipe su pružile odličan futsal, s puno prilika pred oba vratara, ali je domaćin uspio doći do preokreta. Robert Grbić je prvo u 26. minuti, uz pomoć vratnice, zabio za izjednačenje, a bivši igrač Uspinjače i Futsal Dinama dvije minute prije kraja postiže svoj drugi pogodak za potpuni preokret i konačnih 2:1.

Grbić je povremeni hrvatski reprezentativac, pod trenerskom palicom Kujtima Morine u Dobovcu osvaja dva naslova prvaka Slovenije i dva Kupa, a bio je i u kombinacijama da na početku sezone dođe i u Goricu.

Goričani su u finišu dvoboja pokušali odigrati i bez vratara, s igračem više u polju, ali nisu uspjeli stvoriti pravu priliku za izjednačenje.

Ostaje veliki žal u crveno-crnim redovima zbog propuštene prilike za povijesni trofej, te plasman među 16 najboljih u nacionalnom Kupu, no, glavni cilj ove ekipe je ionako osvajanje prve pozicije u 2. HMNL Zapad i borba za ulazak u elitno prvoligaško društvo hrvatskog futsala. Prema viđenome, Žuto-zeleni će pod vodstvom Marinka Mavrovića, koji je godinama bio u stožeru reprezentacije i koji je kao izbornik odveo našu U-19 selekciju do europskog srebra, biti najveća prepreka na tom putu.

Futsal Gorica nastavlja svoju drugoligašku avanturu na gostovanju kod Novog Marofa.

MNK FUTSAL GORICA: Pavao Ježić - Dino Bartoluci, Dario Šestić, Tino Čirjak, Darko Duvnjak; Andrija Budimir, Bruno Devčić, Mateo Čekol, Ivan Šulentić, Matija Ceraj, Petar Ježić, Josip Gorup, Antonijo Papac, Leonardo Mostarlić 

(Foto: MNK Futsal Pula)