°C 29

Dominacija goričkih košarkaša za prvo domaće slavlje

30.10.2023.

Damir Žbulj

Nestvarnih 48:16 bilo je na semaforu Gradske sportske dvorane već nakon prvog poluvremena okršaja Gorice i Crikvenice, u četvrtom kolu Prve muške lige, i tu je priči bio kraj...

Odgovarao je izgleda Bikovima i raniji popodnevni termin, a ekipa pod vodstvom Mirona Češkića jednostavno nije imala milosti prema svojim suparnicima!

Završilo je za goste s prihvatljivih 83:66, za prvo domaće ovosezonsko slavlje, nakon dvije pobjede na gostovanjima.

Ponovno je prvo ime Gorice bio Vito Porobić, koji napokon igra onako kako se od njega i očekivalo, još od prošle sezone. Ubacio je Porobić Crikvenici 25 poena, ali je sjajan bio i Kristijan Šutalo s 13 koševa, 12 skokova i pet asistencija.

"Bila je ovo druga pobjeda za nas u nizu i možemo biti posve zadovoljni utakmicom. Nametnuli smo od početka svoj ritam i otišli na poluvrijeme s velikom razlikom. Drugo poluvrijeme se Crikvenica malo vratila u utakmicu, ali uspjeli smo iskontrolirati rezultat i svi igrači su dobili priliku. Čestitam svojim dečkima kao i protivnicima na fer i korektnoj igri. Mi se okrećemo teškom gostovanju u Osijeku i naporno ćemo trenirati ovaj tjedan za što bolji rezultat," najavio je prvi strijelac Gorice.

Zapažen učinak imao je i mladi Nino Kotrulja s 12 koševa.

U redovima poraženih bolji od ostalih bio je Marko Šulentić s 21 poenom i šest skokova.

"Dobro smo ušli u susret i napravili smo veliku razliku već u prvoj četvrtini. Do poluvremena je ta razlika samo rasla pa su svi igrači dobili priliku da pokažu svoje mogućnosti. Čestitam momcima na uvjerljivoj pobjedi kao i protivniku na korektnoj igri," poručio je nakon slavlja trener Češkić.

U idućem kolu Gorica gostuje u Osijeku kod Vrijednosnica, koje uz Kvarner 2010 jedine imaju maksimalan učinak.

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić)