°C 15

Debijađi prvo ime Kurilovca, Osječani na Udarniku rutinski prošli u četvrtfinale Kupa

15.11.2020.

Damir Žbulj

Trebala je to biti prava nogometna fešta na Udarniku, koja bi privukla velik broj turopoljskih ljubitelja nogometa, a dekor bi sasvim sigurno dodatno uljepšala i Kohorta...

No, zbog poznatih epidemioloških razloga okršaj velikogoričkog trećeligaša Kurilovca i Osijeka, drugoplasirane momčadi HT Prve lige, u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa odigran je bez gledatelja na tribinama i oko terena, a na kraju će se iz ovog povijesnog susreta pamtiti konačni rezultat. Bijelo-plavi su rutinski stigli do slavlja, a 0:4 na semaforu nakon 90 minuta igre je i realan odraz odnosa snage i kvalitete na travnjaku.

Prvo ime Kurilovčana bio je vratara Jan Paolo Debijađi, što je još jedan dobar pokazatelj koliko je ovaj Osijek pod vodstvom Nenada Bjelice snažan, iako je na ovaj susret stigao bez nekolicine važnih prvotimaca.

Oslabljen je bio i Kurilovec, koji je tek prije tjedan dana odigrao prvu utakmicu poslije pauze zbog koronavirusa. Vidjelo se kako igrači Perice Vidaka ostaju bez snage i koncentracije kako je utakmica odmicala svome kraju...

Međutim, u otvaranju susreta Kurilovčani su dobro parirali moćnijem suparniku, Debijađi je imao nekoliko sjajnih intervencija, ali je i Tominac imao jako dobru priliku, kad je lopta prohujala pored vrata Ježine.

U prvih pola sata vodila s eu potpunosti ravnopravna borba i čak su u narednim minutama Kurilovčani imali još jednu dobru situaciju koja je 'mirisala' na pogodak, ali kontra 'četiri na dva' nije završila na pravi način.

I praktički u idućem napadu Osijek dolazi do prednosti. Ubacio je Marin Pilj, iza obrane domaćih utrčao je Petar Bočkaj i postigao jedan od rijetkih svojih pogodaka glavom.

U finišu prvog dijela imao je Debijađi još jednu vrhunsku intervenciju pa se na predah odlazi tek s minimalnim vodstvom Osječana.

Vjerojatno je i Bjelica u svlačionici još podigao intenzitet svoje momčadi, koja je odlučni ulazak u nastavak dvoboja okrunila novim pogotkom.

Debijađi je u 53. minuti još jednom obranio udarace Mirezu, ali je u nastavku akcije smušenost i neodlučnost Kurilovčana iskoristio Pilj, na asistenciju Bočkaja.

Tada je uslijedio najbolje razdoblje u igri domaćih, Sedlaček je u nekoliko navrata napravio 'dar-mar' po lijevoj strani, jednom je Ježina zaustavio opasan ubačaj, a u drugoj je dobro zaustavio dobar udarac, prvi u okvir Bijelo-plavih.

Sve dvojbe Osijek je riješio 15-ak minuta prije kraja. Bočkaj je uzdrmao gredu, lopta se vraća Mierezu, koji među šest Kurilovčana pronalazi Marina Pilja, za 0:3.

U finišu su Osječani u potpunosti dominirali travnjakom, a 'točku na i' postavio je Ukrajinac Lopa, iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora. Filip Hodak se izmaknuo u živom zidu pa Debijađi nije imao šanse...

Sve u svemu, nije to bila loša partija Kurilovca, ali razlika u kvaliteti do jedne od najboljih hrvatskih ekipa nije se ovaj put mogla nikako nadoknaditi.

Vidak i njegova momčad vraćaju se u svoju trećeligašku realnost, za nekoliko dana čeka ih gostovanje kod Španskog.

A ovaj dvoboj ostat će zlatnim slovima upisan u povijest nogometa na Udarniku, bilo je to prvi puta da se na ovom travnjaku igrala osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Ipak, priliku za plasman među osam najboljih u Kupu ima još Gorica, koja 16. prosinca na Gradskom stadionu igra protiv Lokomotive.

 

NK KURILOVEC: Jan Paolo Debijađi, Juraj Spudić, Antonio Ćosić, Josip Marinić, Mate Tominac (Marko Muhar 60'), Luka Pavlak (Filip Hodak 73'), Luka Sedlaček (Ladislav Roginić 89'), Marin Matoš, Petar Lucijan Čurek, Mislav Čunčić, Marin Sudar (Vlatko Martinović 60').

NK OSIJEK: Antonijo Ježina, Alves Talys (Majstorović 81'), Dmytro Lopa, Petar Bočkaj, Ramon Mierez (Beljo 75'), Jose Antonio Caro (Lončar 81'), Mihael Žaper (Mišković 65'), Mile Škorić, Alen Grgić (Igor Silva 75'), Marin Pilj, Josip Vuković.