°C 14

Štefković junak finala: Samobor se dva puta vraćao iz minusa i u raspucavanju osvojio Županijski kup

10.06.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca nisu obranili naslov pobjednika Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. U finalu odigranom u Samoboru slavio je istoimeni domaćin, poslije raspucavanja s bijele točke...

Pod vodstvom Tihomira Perekovića uspjeli su Kurilovčani pobijediti u posljednja dva prvenstvena dvoboja, napuniti se samopouzdanjem, ali je u okršaju za trofej ipak slavio prvak Jedinstvene županijske nogometne lige.

Imao je velikogorički trećeligaš dva puta prednost, sredinom prvog poluvremena poentirao Luka Sedlaček, dok je 20-ak minuta prije kraja zabio i kapetan Ivan Rajić, no, žilavi domaćin se dva puta vraćao u dvoboj. Beljana je u prvom poluvremenu 'probio' Štulec, dok je u 77. minuti na konačnih 2:2 postavio Vujić.

U završnom raspucavanju za pobjednički pehar precizna je bio tek Marin Sudar, dok su 'tragičari' bili Sedlaček, Tolj i Muhar, a junak domaći vratar Štefković.  

Ivkovčić, Vujić i Makarun su uspjeli svladati Beljana i s 5:3 trofej odlazi u vitrine Samobora. Nagrade i priznanja uručili su čelnik NSZŽ Nenad Črnko i novi zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te predsjednik NSVG Željko Mihalj. 

I Samobor i Kurilovec su izborili svoje mjesto u ždrijebu Hrvatskog nogometnog kupa.

Kurilovčani će prije odlaska na odmor odigrati još domaći dvoboj s Ponikvama u subotu, sezonu u 3. HNL Središte završit će sigurno na trećoj poziciji.