°C 8

Damjan Rudež: Vežu me za Goricu jako lijepe uspomene!

13.04.2022.

Damir Žbulj

Nedjeljni košarkaški spektakl privukao je u velikogoričku Gradsku sportsku dvoranu brojne uglednike, a među njima je bio i Damjan Rudež, proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac i uspješni NBA igrač.

Malo je poznato da je Rudež na početku svoje bogate karijere nosio i dres Gorice.

"Bilo je stvarno odlično i jako mi je drago da je bila puna dvorana," rekao nam je Damjan na početku našeg malog razgovora.



"Zadar je atraktivan protivnik i nije niti čudno da je publika došla u velikom broju. Drago mi je da ljudi u Velikoj Gorici sve više dolaze na utakmice. Došao sam na poziv svojih prijatelja iz Gorice, imam veze s klubom, skoro 20 godina od kada sam ovdje bio na posudbi i igrao," poručio je Rudež pa posebno naglasio:

"Vežu me za Goricu jako lijepe uspomene!"

Gorica je ugostila Zadar, aktualnog prvaka Hrvatske, kojeg je ove sezone u regularnom dijelu sezone već svladala na svom parketu. U petom kolu Lige za prvaka uspješniji su bili gosti, ali sasvim je moguće kako ovo nije bio posljednji međusobni okršaj ovih suparnika u našem gradu.

"Šteta što utakmica nije bila neizvjesna do samog kraja i što Gorica nije imala priliku za pobjedu. Nijanse su nedostajale, ali mislim kako je Gorica kao klub na pravom putu!"

Rudež je krajem prošle godine odlučio završiti svoju igračku priču, ali veza s košarkom ostat će i dalje jaka i snažna.

"Ima dana kad još uvijek ne mogu vjerovati, kad dođe vikend, da nemam neku utakmicu. Zadovoljan sam kako sad stoje stvari, posvetio sam se nekim drugim stvarima, imam malo više vremena za obitelj, studiram i u principu je sve OK!"

"Košarka je definitivno nešto u čemu se i dalje vidim. Ne mogu se zamisliti da radim nešto drugo, što nije vezano za košarku i sport, ali trenutno još nemam konkretne planove i jasnu sliku u kojem smjeru ću ići. Puno stvari me zanima, upisao sam Višu trenersku školu i vidjet ću s vremenom kakve će mi se prilike otvarati," pojasnio nam je Rudež.

"Tijelo je čak bilo u dobrom stanju, fizički sam se dobro osjećao, ali profesionalni sport nosi profesionalnu odgovornost, prema treningu, tu su i razna odricanja i jednostavno sam osjetio da tu razinu posvećenosti više nemam. Nisam se osjećao ugodno u takvim okolnostima igrati, ali uz košarku sam ostao, odigram hakl par puta tjedno sa svojim dečkima. Košarka je i dalje prisutna u svakom mom danu, ali u nekom drugom obliku," istaknuo nam je za kraj Damjan Rudež, bivši košarkaš Gorice, ali i Zrinjevca, Splita, ljubljanske Olimpije, Cedevite, Cibone, Zaragoze, Indiana Pacersa, Minnesota Timberwolvesa, Orlando Magica, Valencije...



Rudež je nosio hrvatski dres na Olimpijskim igrama u Pekingu i na Europskom prvenstvu 2015. godine, a 2009. godine je oko vrata stavio i zlato s Mediteranskih igara. Karijeru je završio u Nizozemskoj, gdje je uspješan trener njegov brat Ivan Rudež.

Želimo mu i mi puno uspjeha u nastavku karijere, u nekom drugom izazovu, i da ga što češće vidimo i sretnom na tribini naše velikogoričke dvorane!