°C 3

Bikovi u Zaboku pobjednički otvorili Ligu za ostanak

20.03.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice sjajno su otvorili nastup u Ligi za ostanak te su pobjedom u Zaboku najavili kako možemo očekivati uspješan završetak ove turbulentne sezone, u kojoj su Bikovi većinu vremena proveli na samom dnu ljestvice HT Premijer lige.

U posljednje vrijeme momčad Braslava Turića značajno je podignula razinu svoje forme, dobila je neophodno samopouzdanje i poslije pobjeda nad Furnirom i Dinamom u završnici regularnog dijela sezone, Goričani su kod Zaboka slavili rezultatom 77:86 (17:25, 23:16, 9:20, 28:25).

Iako je u drugoj četvrtini Gorica imala dvoznamenkastu prednost, na predah se odlazi s minimalnih 40:41. Domaći su u nastavku i poveli, ali Cinac i Lužaić predvode preokret i u posljednju dionicu ulazi se 12 poena prednosti za goste.

Zabok niti tada nije posustao, uhvatio je priključak sredinom četvrte četvrtine, utakmicu je odveo u neizvjesnu završnicu, no, u dramatičnoj posljednjoj minuti sve je na kraju dobro završilo za Goricu.


"Znali smo da će biti teška utakmica. Pribojavali smo se njihovih kontranapada, što su u prošloj utakmici sjajno radili. Međutim, ono što smo zamislili odradili smo na visokoj razini. Upali smo pred kraj u jednu krizu, ali smo, hvala Bogu, uspješno priveli utakmicu kraju. Čestitam svojim igračima na sjajnoj pobjedi," komentirao je nakon slavlja trener Turić.

Milan Lužaić predvodio je Bikove s 23 poena, od čega je ubacio pet trica: "Malo kaotična utakmica, jer smo olako ispuštali teško stečenu dvocifrenu prednost. I u prvom i u drugom poluvremenu. Imali smo previše oscilacija, bili smo dekoncentrirani u napadu, ali na kraju smo smogli snage i odbili smo njihov posljednji udarac. Okrećemo se odmah idućoj utakmici s Alkarom pred svojim navijačima!"

Ivan Batur upisao je double-double učinak od 11 koševa i deset skokova, dok je Jure Gunjina imao 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Kod poraženih prvo ime Marko Perović s 21 poenom.

Na ljestvici su sada sa šest pobjeda izjednačeni Zabok, Gorica, DepoLink Škrljevo i Alkar, a upravo Sinjani u idućem kolu, u subotu 25. ožujka od 18 sati, gostuju u Gradskoj sportskoj dvorani.