°C 12

Bikovi saznali protivnika u osmini finala Kupa Kreše Ćosića

05.11.2021.

Damir Žbulj

Nakon što su u domaćem prvenstvu poraženi od Adria Oil Škrljeva i Cedevite Junior te u Alpe Adria Cupu na gostovanju u Slovačkoj, košarkaši Gorice pokušat će crni niz prekinuti doma protiv Furnira. Ekipa iz zagrebačke Dubrave je pak u protekla tri kola izborila dvije pobjede, odmaknula od dna ljestvice i sada se nada novom iznenađenju...

Bikovi nisu imali puno vremena za rekuperaciju nakon povratka iz Slovačke, a niti za pripremu nove utakmice, no, kvalitetnija su momčad i samo to trebaju pokazati na parketu Gradske sportske dvorane, u subotu od 18 sati.

Ulaz u dvoranu je besplatan, ali uz važeće epidemiološke mjere i EU COVID potvrdu.

Izravan prijenos bit će na HKS TV

Josip Sesar propustio je gostovanje kod Slovaka, no, sad je spreman izvesti svoju momčad na pobjedničke staze: "Furnir je jedna dosta iskusna momčad s dobrim trenerom. U zadnja tri kola su uzeli dvije pobjede. Podigli su ritam igre i kompaktniji su nego na početku sezone. Mi imamo tri poraza u nizu, imamo problema u vidu nekih ozljeda i vidjet ćemo hoćemo li nastupiti kompletni ili ne. Međutim, igramo na domaćem parketu, trebamo se dobro pripremiti i dati sve od sebe."

Ivan Tvrtko Majić nosio je dres Furnira: "Poslije napornog puta moramo se odmoriti i skupiti snage za utakmicu u subotu protiv Furnira. Pogotovo zbog toga što nam ta utakmica dolazi poslije tri uzastopna poraza. Ako se budemo držali dogovora iz svlačionice i trenerovih zamisli mislim da ne bi trebalo biti problema. Najviše moramo paziti na njihovu vanjsku liniju koja dobro šutira za tri poena," analizirao je.

Gorica je saznala protivnika u osmini finala Kupa Kreše Ćosića. Bit će to Šibenka, a utakmica bi se trebala odigrati 25. studenog u Velikoj Gorici.

Pobjednik će izboriti mjesto na završnom Final 8 turnir, koji je u planu od 16. do 20 veljače iduće godine.

U preostalim parovima Zabok igra protiv Alkara, Ribola Kaštela dočekuje Adria Oil Škrljevo, Split je domaćin zadarskom Soniku, a Cedevita Junior osječkim Vrijednosnicama. Dinamo Zagreb igra protiv Cibone, a Pula 1981 protiv Zadra. Pobjednik utakmice KK Belišće - KK Podravac igra s Furnirom.

Klubovi koji u svojim redovima imaju bar jednog reprezentativca mogu odgoditi svoje utakmice zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se igraju u tom terminu.