°C 22

Anto Joskić ponovno prvak Hrvatske!

04.10.2023.

Damir Žbulj

Iako već neko vrijeme ne živi u našem gradu, Anto Joskić ponosni je Velikogoričanin, a mi smo ponosni i na njegove vrhunske sportske uspjehe!

Anto je na terenima u dubrovačkoj uvali Lapad potvrdio status našeg najboljeg tenisača u kolicima, osvojivši naslov prvaka Hrvatske i u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova.

U finalu je to bio okršaj prvog i drugog nositelja, a pobijedio je Splićanina Svena Maretića, velikog rivala u posljednjih nekoliko godina. Završni meč trajao je nevjerojatna tri sata, vodila se velika borba, a Joskić je do pobjede stigao nakon što je izgubio prvi set sa 7:5, iako je vodio 5:3.

Međutim, preostala dva dobio je u dva tie-breaka. Prvo je s 11-9 stigao do izjednačenja u setovima, a onda je u odlučujućoj dionici Joskić spasio dvije meč-lopte suparnika te je u 13. igri uvjerljivo stigao do velikog slavlja.

Joskiću je to bio deveti pojedinačni naslov prvaka Hrvatske, a trenutno se nalazi na 78. mjestu svjetske ITF ljestvice te nastavlja borbu za plasman na Olimpijske igre.

U konkurenciji parova stigao je 12. titule državnog prvaka, a ovaj put je igrao s Antom Kolunđijom. U finalu su sa 6:3 i 6:0 bili bolji od Maretića i Dina Sinovčića.

Dubrovnik je prvi put bio domaćin prvenstva Hrvatske u tenisu igrača u kolicima, a organizatori su bili TK Dubrovnik i Hrvatski savez tenisača u kolicima.