°C 25

Anto Joskić nakon velike borbe u Splitu osvojio dvostruki naslov prvaka Hrvatske

06.10.2021.

Damir Žbulj

Ponosni Velikogoričanin Anto Joskić ponovno je osvojio titulu prvaka Hrvatske! Najbolji hrvatski tenisač u kolicima imao je u sjajnoj atmosferi na splitskim Firulama veliku konkurenciju u domaćem igraču Svenu Maretiću, koji je bez izgubljenog seta stigao do finala te je u borbi za trofej poprilično namučio Joskića.

"Veliko hvala svima na čestitkama i potpori. Hvala našem domaćinu Svenu, teniskom klubu Split 2020 i Sportskom savezu osoba s invaliditetom Splita na fantastičnoj organizaciji prvenstva Hrvatske," poručio je Anto nakon osvajanja naslova i u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u parovima s Antonijom Arambašićem. U finalu su sa 6:2 i 7:5 bili bolji od kombinacije Mikšić/Miloš te su obranili naslov najboljih.

"Već dugo nisam imao takvog konkurenta kao što je Sven Maretić. Odličan je igrač i nije mi bilo lako! Sjajan je osjećaj i presretan sam! Skupilo se dosta ljudi, imali smo prijenos uživo i moram se zahvaliti svima iz organizacije što su nam priuštili da se osjećamo kao doma. Bilo je naporno, ali je ovo bila lijepa promocija tenisa u kolicima," dodao je Joskić, koji je do trofeja u pojedinačnoj konkurenciji stigao poslije velike, maratonske borbe u tri seta i preokreta, jer je prvu dionicu izgubio 6:1. Drugi set je dobio sa 6:4, a odlučujući sa 6:3.

 

Iskreni prijateljski zagrljaj na kraju meča otkrio je o kakvim se sjajnim sportašima radi i kako ovo rivalstvo može obojici biti od neprocjenjive važnosti za daljnji napredak u karijeri.