°C 28

Potpisan ugovor za ugradnju dizala u gradskoj upravi Grada Svetog Ivana Zeline

19.06.2020.

Redakcija

Gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je s direktorom društva Dizala Ekskluziv d.o.o. Ugovor o izvođenju radova na ugradnji vertikalno podizne platforme u zgradi gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline (faza 1) čija vrijednost iznosi 498.250,00 kn s PDV-om.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske. Grad je pripremio i prijavio projekt ugradnje vertikalno podizne platforme u zgradi gradske uprave Grada Svetog Ivana Zeline te dobio financijska sredstva u iznosu od 190.000,00 kn.

Početak radova slijedi odmah nakon potpisivanja ugovora, a očekivano trajanje radova je 3 mjeseca.

Projektom ugradnje vertikalno podizne platforme uklonit će se fizičke barijere i omogućiti pristup službama smještenim u zgradi gradske uprave svim osobama, a osobito onima smanjene pokretljivosti i osobama s invaliditetom.
Time smo napravili još jedan korak naprijed prema ostvarenju strateških ciljeva iz Strategije razvoja Grada Svetog Ivana Zeline, a jedan od kojih ciljeva je sustavno prilagođavati infrastrukturu sukladno potrebama osoba s invaliditetom.