°C 23

Krenuli radovi na izgradnji kružnog toka u centru Zeline

14.05.2020.

Redakcija

Nakon višegodišnjeg truda i rješavanja brojnih prepreka sa ciljem ishođenja svih potrebnih dozvola, konačno su krenuli i radovi na izgradnji kružnog toka u centru Zeline. Održan je sastanak svih učesnika na projektu, Hrvatskih cesta, izvođača radova tvrtke P.G.P d.o.o. iz Zagreba, nadzora i gradonačelnika vezan uz početak radova na rekonstrukciji raskrižja, odnosno izgradnji kružnog toka u centru.

S jučerašnjim danom, 13. svibnja započele su aktivnosti na pripremi gradilišta te postavljanju građevinske ograde. Zaključno sa subotom, u potpunosti će biti zatvoreno parkiralište u cijeloj zoni radova. Planirani rok za izvođenje radova je 4 mjeseca. Izvođač radova dobio je odobrenje za privremenu regulaciju prometa tako da radovi mogu početi. Prema projektnom rješenju, u FAZI 1 predviđeni su radovi na dijelu nogostupa i spoja Bocakove ulice na DC3. S obzirom da se radovi odvijaju u neposrednoj zoni utjecaja na DC3, projektom je predviđeno postavljanje prometne signalizacije za pravovremeno obavještavanje sudionika u prometu o nailasku na zonu radova. Pojedini znakovi postavljeni u FAZI 1 nastavit će se koristiti u narednim fazama privremene regulacije prometa.

Projektnim rješenjem predviđeno je izmještanje prometnih traka na Trgu Ante Starčevića u Zelini i postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije kako bi se omogućio nesmetan pristup u dio grada sjeverno od Bocakove ulice. S obzirom na značaj ceste u prometnoj mreži, za cijelo vrijeme radova osigurat će se prometovanje vozila. U slučaju nastanka gužvi vršit će se ručna regulacija prometa.