°C 21

Ponovo raste broj oboljelih u državi

19.06.2020.

Redakcija

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2280. Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Splitsko - dalmatinske županije i pet je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba. Do sada je testirano 71814 osoba, od toga 820 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 8 osoba. Od toga je na respiratoru 0 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2142, što je 0 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 833 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1314 osoba. Ukupan broj preminulih je 107.

Podsjećamo, nacionalni Stožer civilne zaštite ovog je tjedna je donio tri odluke - jednom je produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, zatim je omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Podsjećamo, s jučerašnjim danom na snagu je ujedno stupilo omogućavanje održavanja kulturnih i sportskih događaja uz prisustvo gledatelja.

Sve Odluke i upute, te preporuke:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici.

 

Foto: Ilustracija