°C 1

Draženu Lučanu javno priznanje Zagrebačke županije

12.07.2023.

Ivana Ćurić

Da se trud, volja isplate, a ljubav prema onome što činiš uvijek ispuni čovjeka, pokazuje i priča Dražena Lučana glazbenog voditelja i predsjednika Folklornog ansambla Šiljakovina i osnivatelja tvrtke Instal koja posluje više od 20 godina.

Prošle godine dobio je javno priznanje Grada Velike Gorice, a ove godine dobitnik je priznanja Zagrebačke županije koje će mu biti dodijeljeno u srijedu, 12. srpnja. Skroman kakav je, reći će da to nije važno, ali kao čovjeka raduje ga priznanje trudu kojeg je godinama ugrađivao u priču svoje firme, i utkao u stupove Folklornog ansambla.

-Samostalni obrt sam osnovao 2001. godine, a onda 2009. i tvrtku. Od tada poslujemo, bavimo se elektroinstalacijskim radovima, danas imamo 21 zaposlenog i 90 posto naših zaposlenika prvo su zaposlenje pronašli upravo u našoj tvrtki. Bavimo se i uvođenjem optičkih kablova, mreže, kabelsku televiziju smo radili na području cijele Velike Gorice, Siska, četvrtinu Zagreba, zatim optiku u Vinkovcima, Slavonskom Brodu. Svih ovih godina radimo na obuci djelatnika jer kada smo radili kablovsku, u školama se još nije učilo o tome-približio nam je svoju poslovnu priču Dražen Lučan iz Šiljakovine.

U breškom kraju, ali i puno puno dalje poznaju ga jer se nikad nije štedio dati za dobrobit društva, pa je tako i član Upravnog odbora NK Bune, bio je i član Odbra za izgradnju crkve Uzvišenja Svetog Križa, nije mu strano ni participiranje u vatrogasnom društvu i mjesnom odboru, Zajednici kulturno-umjetničkih društava Gorica gdje je potpredsjednik, ne zna ni sam koliko dugo, a s posebnom ljubavlju progovorit će o Folklornom ansamblu Šiljakovina.

-Od malih nogu sam se bavio tamburama, svirkom i folklorom, još 1988. sam bio u Gradićima, poslije rata 1997. sam došao u Šiljakovinu, i 1998. sam postao predsjednik FA Šiljakovina i glazbeni voditelj što sam i danas-kaže nam Lučan koji godinama podučava mlađe generacije svirača.

 

Uspjeh u poslovnom planu i angažman u FA Šiljakovina zahvaljuje podršci obitelji, u prvom redu supruzi Kseniji bez čije podrške, kaže, teško da bi uspio. Privatno, Dražen Lučan je otac četvero djece, svi su članovi ansambla, a na kćer Ivanu prenio je ljubav prema folkloru do te mjere da je diplomirala folkloristiku. Na rad u ansamblu posebno je ponosan.

-Stvarno radimo na visokoj razini, suradnici su nam vrhunski hrvatski stručnjaci, a poriv je to da svi mi samo malo potrošimo svog vremena na taj način da se damo za društvene aktivnosti, možemo itekako promijeniti nabolje okolinu u kojoj živimo, ne preko noći, ali kroz nekoliko godina sigurno-dodaje Lučan.

-Mislim da sam skroman čovjek, ali kad netko prepozna sav trud i vrijeme koje svih ovih godina ulažete u nešto, onda vam je ipak drago i normalno da je čovjek radostan zbog toga-kazao je za kraj, a mi mu želimo da i dalje nastavi uspješnim putem bilo da je riječ o poslu, ili volontiranju u njegovom voljenom ansamblu.

 

(Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom)