°C 27

Ana Bolšec FOKUS-ova kandidatkinja za županicu: Zagrebačka županija mora postati primjer drugima

26.03.2021.

Maja Peranić

Za mjesto županice Zagrebačke županije kandidira se Ana Bolšec iz stranke FOKUS. Riječ je o magistri ekonomije iz svetonedeljskog naselja Bestovje, jednoj od osnivača stranke Fokus i potpredsjednici podružnice u Svetoj Nedelji.

Bolšec je svoju kandidaturu predstavila jučer u Svetoj Nedelji istaknuvši problem prometne povezanosti Zagrebačke županije kao jedan te će upravo kroz svoju kampanju predstaviti moguća rješenja tog problema.

-Zagrebačka županija, zbog svog specifičnog oblika, mora biti puno bolje prometno povezana kako bi se njome moglo učinkovito upravljati, ističu iz FOKUS-a, a Ana Bolšec dodaje:

- Zato ćemo tijekom ove kampanje predstaviti svoja rješenja za integrirani promet Zagrebačke županije i cirkularne linije javnog prijevoza koje bi žitelje ove županije učinile mobilnijima.

Posebno je istaknula diskriminaciju stanovnika Jastrebarskog, Ivanić Grada i Križa koji rade u Zagrebu i troše značajan dio prihoda na cestarinu na autocesti. Budući da su jedini u županiji u takvom neravnopravnom položaju, to je problem koji se mora riješiti, ustvrdila je kandidatkinja Fokusa.

Dotaknula se i gorućeg problema manjka zdravstvenih djelatnika i timova hitne pomoći te nedostataka u zdravstvenoj infrastrukturi koji muče sve stanovnike županije. Ne primjeru osnovne škole u Strmcu koja uskoro kreće u izgradnju uz sufinanciranje Zagrebačke županije, Bolšec je istaknula ambiciozan cilj uvođenja jednosmjenske nastave u cijeloj županiji. Za kraj je naglasila kako je na trend doseljavanja mladih obitelji iz Zagreba na prostor Zagrebačke županije potrebno odgovoriti ozbiljnim ulaganjima u javnu infrastrukturu.

Podršku kandidatkinji prilikom predstavljanja dao je i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec koji je istaknuo da je Sveta Nedelja svojim razvojem i privlačenjem ulaganja za primjer drugima, ali da isto to mora postati i Zagrebačka županija.

Galerija slika

Ana Bolšec FOKUS-ova kandidatkinja za županicu: Zagrebačka županija mora postati primjer drugima Ana Bolšec FOKUS-ova kandidatkinja za županicu: Zagrebačka županija mora postati primjer drugima Ana Bolšec FOKUS-ova kandidatkinja za županicu: Zagrebačka županija mora postati primjer drugima