°C 26

Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju!

05.04.2018.

Redakcija

Ovih dana započeli su dugoočekivani radovi na rekonstrukciji Područne škole Desinec (Jastrebarsko). Radovi će uključiti kompletno uređenje dotrajale zgrade škole, izgradnju kotlovnice i skladišta uz školu, a trebali bi trajati do početka rujna.

-Prva faza radova predviđa uklanjane objekata kod škole i izgradnju novih gdje će biti kotlovnica i skladišne prostorije. Zatim slijedi uređenje same zgrade škole koja će u cijelosti biti rekonstruirana-kazala nam je ravnateljica OŠ Ljubo Babić, Sanja Sertić.

 


Podsjetimo, PŠ Desinec jedna od najvećih područnih škola na području Jastrebarskog s čista četiri razredna odjela te je lani proslavila svoju 130. godišnjicu postojanja. Škola već dugo vapi za obnovom koju je nakon brojnih apela napokon uspjela dočekati.

Najprije se krenulo s izgradnjom prostorija uz samu školu kako bi djeca što dulje mogla pohađati nastavu bez da ih se seli u susjednu zgradu vatrogasnog doma gdje će se, prema potrebi organizirati nastava, no ravnateljica predviđa da, ako do toga dođe, bit će to samo za posljednja dva tjedna ove školske godine.

-Hoće li za djecu nastava biti organizirana negdje drugdje ovisi o samoj dinamici radova. To ćemo vidjeti u dogovoru s izvođačem, no trebalo bi biti maksimalno 15, 20 dana krajem školske godine jer samo uređenje školskih prostorija i zamjena stolarije se predviđaju preko ljeta-kaže ravnateljica Sertić ističući kako bi radovi trebali biti dovršeni do 1. rujna kako bi djeca u novu školsku godinu krenula u novouređenu područnu školu.

 

Sredstva za rekonstrukciju u ukupnom iznosu od 2 880 000 kuna osigurat će Zagrebačka županija, kao osnivač škole te Fond za energetsku učinkovitost koji će u 50 postotnom iznosu sufinancirati radove koji se odnose na energetsku obnovu zgrade škole.

-Škola se prijavila na natječaj Fonda koji će radove sufinancirati s 511 000 kuna. Putem javne nabave odabran je izvođač radova Patrik term d.o.o. te su oni započeli čim su vremenski uvjeti to dopustili. Nadamo se da će sve teći prema planu-rekla nam je za kraj ravnateljica Sertić.

(foto1/2: OŠ Ljubo Babić, foto 3/4: JASKAdanas)

Galerija slika

Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju! Počela obnova škole u Desincu: Mališanima od jeseni uvjeti kakve zaslužuju!