°C 18

Krenule mjere prve faze reaktivacije RH gospodarstva

27.04.2020.

Redakcija

Danas je potvrđeno 9 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2039 oboljelih osoba, a 1166 osoba se oporavilo. Od jučer su preminule 4 osobe, što do sad čini ukupno 59 osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje su na snazi S DANAŠNJIM DANOM - 27. travnja, a koje možete vidjeti OVDJE. Nadalje, s obzirom da se u nadolazećim fazama započinje s reaktivacijom gospodarstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo također je donio preporuke za objekte koji će u tim fazama ponovo započeti s radom, a detaljnije možete vidjeti OVDJE.

- Apeliramo na sve hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu - naglašavaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr ili pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay