°C 13

Zaražene nižu Gorica, Dugo Selo, Vrbovec, Ivanić...Jedna osoba iz Jaske preminula! Novih slučajeva ukupno 17!

23.09.2020.

Maja Peranić

U odnosu na podatke od jučer u Zagrebačkoj županiji od koronavirusa oboljelo je 17 osoba i to: 1 Grad Zaprešić, 6 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 3 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Križ, 1 Općina Rugvica, 1 Općina Bedenica. Izliječeno je 10 osoba, a jedna je osoba, s područja Jastrebarskog, preminula 19. rujna 2020.

Od 17 novooboljelih osoba 11 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za 5 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 48 osoba.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 700 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 493 osobe, a 15 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 192 slučaja – izvijestili su iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.