°C 9

Koronavirus: 92 osobe su se oporavile, 39 osoba na respiratoru

03.04.2020.

Redakcija

Danas je potvrđeno 68 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1079 oboljelih osoba, a 92 osoba se oporavilo. Preminulo je osam osoba, a 39 osoba je na respiratoru. Zabilježeno je 45 slučajeva kršenja rada u ugostiteljskim objektima.

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada RH osigurala je repatrijacijsku liniju katamaranom „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije na relaciji Zadar-Ancona-Zadar, kako bi se hrvatski državljani koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici vratili u Hrvatsku, kao i komercijalne repatrijacijske letove koje će obaviti nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u svrhu povratka hrvatskih državljana 

Postupanje zdravstvenih djelatnika u slučaju postavljanja sumnje na COVID-19, bolest uzrokovanu novi koronavirusom (SARS—CoV-2)

- Apeliramo na sve naše građane da ostanu u svojim domovima i da se strogo pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH, te da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave - ističu iz Stožera.

Sustav e-propusnice dostupan je OVDJE.

Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa pokrenula je donacijski program u kojeg se možete uključiti donacijom financijskih sredstava, medicinske ili neke druge zdravstvene opreme ili donacijom hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr ili pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay