°C 14

Donesene detaljnije upute o e-Propusnicama, pada broj novozaraženih

06.04.2020.

Redakcija

Danas je potvrđeno 40 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1222 oboljelih osoba, a 130 osoba se oporavilo.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je sljedeće upute u vezi izdavanja e-Propusnica:

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

- Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Republiku Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade - naglašavaju iz Stožera.

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11:00 sati izdano je 556.221 e-propusnica, a odbijeno 9.737 zahtjeva. Sustav e-propusnice dostupan je OVDJE.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr ili pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay