°C 18

COVID-19: Otvorene tržnice uz strože mjere socijalne distance

08.04.2020.

Redakcija

Danas je potvrđena 61 novooboljela osoba od koronavirusa. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1343 oboljelih osoba. 179 osoba se oporavilo, a preminulo je 19 osoba. 

Kao što smo jučer najavili, danas je donesena Odluka o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uz strogo pridržavanje propisanih mjera socijalnog distanciranja. To se osobito odnosi na osiguravanje ulaza i izlaza ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača i kupca u prostoru tržnice. 

Donosimo sve Odluke i upute, te preporuke:

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11:00 sati izdano je 788.999 e-propusnica, ukupno je odbijeno 33.539 e-propusnica. Sustav e-propusnice dostupan je OVDJE.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

- Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Republiku Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade - naglašavaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr ili pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay