°C 0

VIDEO: Mališani iz Križa rade najbolji sok od jabuke

21.10.2020.

Maja Peranić

Učenička zadruga "Jabuka" iz OŠ Milke Trnine iz Križa djeluje već dugi niz godina, a snimila je i vide na temu "Kako napraviti sok od jabuke?". Povodom jučerašnjeg Svjetskog dana Jabuka i Zagrebačka je županija taj video odlučila podijeliti na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama, kao početak promocije učeničkih zadruga sa svoga područja.

Doba je jabuka - kraljica voća. Volimo je u kolačima, štrudlama, rade se fine pite od jabuka, a najslađe ju je jesti netom ubranu s grane. Prava okrijepa svakako je i sok od jabuke, a sve o tome kako se on pravi znaju učenici iz Križa koji su to pokazali su u ovom vrlo zanimljivom videu.

 
-Ovaj video prvi je u nizu zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje ćemo u objavljivati na županijskoj web stranici, YouTube kanalu i Facebooku. Od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – tema će biti puno, a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi-kazali su iz Zagrebačke županije.

Inače, na području županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način Županija želi promovirati njihov rad, trud i kreativnost.