°C 13

Predstavljen program manifestacije „Kajkavci u Lisinskom“

22.02.2019.

Redakcija

Konferencijom za novinare u prostorima Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski predstavljen je ovogodišnji program manifestacije „Kajkavci u Lisinskom“ koja će se održati u nedjelju, 3. ožujka.

Ova izložbeno-prodajna, turističko-gospodarska, poljoprivredno-gastronomska i kulturološka manifestacija održava se treću godinu zaredom zahvaljujući inicijativi Radija Kaj, a u suradnji s pet kajkavskih županija – Krapinsko-zagorskom, Koprivničko-križevačkom, Međimurskom, Varaždinskom i Zagrebačkom te domaćinom – Gradom Zagrebom.

U ime Zagrebačke županije na konferenciji je govorila zamjenica župana Nadica Žužak.

-Ima li ljepše pozivnice da istražite Zagrebačku županiju od degustiranja domaćih proizvoda te pjesme i plesa na dragom nam kaju? Bučine koštice u raznim čokoladnim 'omotima', kvalitetno bučino ulje, ljuti umaci od papričica, pripravci od aronije i med dočekat će posjetitelje na našim stolovima, dok će naša izvorna kajkavština najviše doći do izražaja u večernjem koncertu kajkavskih popevki- istaknula je zamjenica Žužak.

Duh kajkavskih popevki prilikom konferencije za novinare oživio je poznati pjevač Miroslav Švenda Žiga s poznatom pjesmom „Kajkavci“.

Inače, na nedjeljnoj manifestaciji „Kajkavci u Lisinskom“ sudjelovat će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, turističke zajednice, toplice, vinari, pčelari… Posjetitelji će moći kušati domaće kolače, zagorske štrukle, sarmu od varaždinskog zelja i još mnogo toga.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se kulturno-umjetnička društva kajkavskog kraja. Ulaz na prodajno-izložbeni sajam u prostorima KD-a Vatroslav Lisinski bit će besplatan, a županijske štandove posjetitelji će moći obilaziti od 14:00 do 19:00 sati.

Nakon završetka sajma, s početkom u 19:00 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz izravni prijenos na Radiju Kaj, održat će se Koncert kajkavskih popevki na kojem će nastupiti brojni izvođači koje će pratiti orkestar Radija Kaj pod vodstvom Karla Kukovačeca.

(Foto: Zagrebačka županija)