°C 4

Noć (muzeja) obasjana toplinom svijeća…

28.01.2017.

Igor

Stotine kamenih skulptura najrazličitijih motiva, ali iste tematike (jedra, ribe, brodovi), obasjano s još više svijeća. Takvim nesvakidašnjim ugođajem dočekao je Mate Turić (MataCROata) u otvorenom atelijeru u svom Banovu kraj Vrbovca u petak navečer brojnu publiku. Mnogi su znatiželjnici došli vidjeti što to radi naš sve poznatiji mladi kipar na jednom mjestu, „uživo“.

„Ova izložba, kojom je Mata dao svoj doprinos Noći muzeja, koncipirana je u suglasju sa svjetlosti koja skulpturama daje nove obrise, nove dimenzije i svima nudi nove poruke“ – uvodno je, među ostalim, kazala voditeljica Galerije Specijalne policije iz Zagreba Nada Far.

Mate ovaj put nije samo otvorio širom vrata svoga doma-ateliera – dodala je – već i vrata svoga srca, da nas upozna s opusom svojih radova nastalih u vrlo kratkom vremenu. Nakon tridesetak izložbi na kojima se predstavljao s određenim opusom i brojem, ovaj se put zaista moglo uživati u cjelokupnosti njegova rada.

Izložbu je, pak, i formalno otvorio proslavljeni hrvatski olimpijac boksač Damir Škaro, a „šlag na tortu“ stavio je probranom glazbom mladi Luka Lovreković (gitara).

Samosvjestan onoga što radi, domaćin će bez zadrške otkriiti svoje ambicije – želi sve to podijeliti i s publikom izvan naših granica. Čulo se da uskoro odlazi u Austriju, ali i vrlo brzo preko Velike bare. (F.S.)

Galerija slika

Noć (muzeja) obasjana toplinom svijeća… Noć (muzeja) obasjana toplinom svijeća… Noć (muzeja) obasjana toplinom svijeća…