°C 0

Klinčaselske mažoretkinje za vikend domaćin sudačke škole

01.03.2019.

Petar Brnada

Klinčaselske mažoretkinje u suradnji s Hrvatskim mažoret savezom ovog vikenda u Klinči organiziraju dvodnevnu sudačku školu za buduće suce koja će okupiti veliki broj sudionika iz čitave Hrvatske, ali i iz Herceg Novog.

Kako su kazali iz kluba, seminar za sudačke pripravnike sastoji se od pismenog i usmenog dijela, video ispita te ispita ritmičnosti i praktičnog dijela. Ukoliko polaznici polože ispit, postaju sudački pripravnici koji odrađuju praksu na prvenstvima sa mentorom i moraju skupiti 300 bodova, nakon čega postaju suci.

-Sudionici seminara koji će se održati u subotu, 2. ožujka te nedjelju 3. ožujka, dolaze iz čitave Hrvatske, ali i iz Herceg Novog. Do sada Klinčaselske mažoretkinje imaju dva sudačka pripravnika, a nadamo se da će klub nakon ovog seminara biti bogatiji za još jednog. Iznimno smo ponosni na povjerenje koje nam je ukazao naš savez te se nadamo da ćemo ga opravdati- poručila je predsjednica Klinčaselskih mažoretkinja, Katarina Sakoman.

Dodajmo da su mažoretkinje iz Klinča Sela vrlo aktivne i ovih dana pa tako sudjeluju na čak dva maskenbala.

Naime, kako su kazali iz kluba, njihove mažoretkinje već dugi niz godina sudjeluju na Međunarodnom karnevalu u Rijeci, pa će se tako i ove godine predstaviti seniorski sastav sa svojom koreografijom i maskom Rimljanki.

-Dok velike djevojke predstavljaju nasu općinu na Kvarneru, naše nešto mlađe cure, kadetkinje sudjeluju na fašniku u Jaski za koji su pripremili masku Minnie Mouse i prigodnu koreografiju- kazali su iz kluba.