°C -3

Projekt „Društveni centar Zdenčina“ dobiva bespovratna sredstva EU od 2 milijuna kuna!

04.06.2020.

Redakcija

Udruga Zdenčina 1562 aplicirala je na projekt „Društveni centar Zdenčina“ na natječaj Europskog socialnog fonda (ESF) „Prostori sudjelovanja – razvoh programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice – učinkoviti ljudski potencijali“. Partneri ovog projekta su Općina Klinča Sela i Udruga Eduka.

Tako je ova udruga ostvarila nepovratna odobrena sredstva od gotovo 2 milijuna kuna (1. 987. 946, 71 kuna). Tim se novcem planira prostor Stare škole Zdenčina prilagoditi za rad organizacija civilnog društva, ali i za uređenje okoliša te provedbu radionica u koje će se uključiti stanovnici Zdenčine i okolnih mjesta u rad udruge a također i svi zainteresirani za povijest i tradiciju mjesta. Kroz projekt je planirana provedba raznih radionica, od radionice izrade nošnje, izrade uporabnih predmeta i suvenira, tradicijske arhitekture, kiparstva u drvetu, folklornog plesa i pjevanja, starih sportova i izrade rekvizita za njih do radionica povijesti i čitanja. Bit će organiziran i niz predavanja za poljoprivrednike s naglaskom na ekološku poljoprivredu te predavanja za poduzetnike i vlasnike šuma.

Iznimna vrijednost ovog projekta je ta da će se uređenjem Stare škole dobiti prostor za etno zbirku, a Klinča Sela će dobiti novi prostor za knjižnicu!

 

 Foto: Ilustracija/Pixabay