°C 11

Kajkavci zavladali Lisinskim

13.03.2018.

Redakcija

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je, drugu godinu zaredom, manifestacija „Kajkavci u Lisinskom“. Predstavljena je turističko-kulinarska ponuda, običaji i tradicija pet hrvatskih županija: Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i grada Zagreba.

Ovim se projektom dodatno žele promovirati zanimljivosti, snaga i ponuda ovoga dijela kontinentalne Hrvatske. U ime Zagrebačke županije manifestaciji, čiji je finale bio koncert kajkavskih pjesama, prisustvovao je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

-Ovdje su naše vinske kraljice i najuzornije seoske žene. Posjetiteljima smo pripremili i „kvalitetu s naših brega“, naše pjenušce na koje smo iznimno ponosni- rekao je zamjenik Frankić, dodavši da je kvaliteta proizvoda i usluga, od OPG-a do turističkih destinacija, razlog što sve više izletnika dolazi na prostor županije.

U sklopu manifestacije posjetitelji su mogli vidjeti kako se „gazi“ zelje, radi putar, mogli su kušati sir, bučino ulje, vino, razgledati čipku i dijela naivne umjetnosti, najmlađi su se igrali s drvenim igračkama. U kulturno-umjetničkom programu, u predvorju dvorane, nastupili su, uz ostale, FA Turopolje iz Velike Gorice.

Galerija slika

Kajkavci zavladali Lisinskim (1) Kajkavci zavladali Lisinskim (1) Kajkavci zavladali Lisinskim (1)