°C 10

Kajkavci u Lisinskom predstavili umake iz Ivanića, med iz Jaske, bučino ulje iz Farkaševca...

04.03.2019.

Petar Brnada

U organizaciji Radija „Kaj“, u Zagrebu je proteklog vikenda održana manifestacija „Kajkavci u Lisinskom“ na kojoj su sudjelovali i brojni predstavnici Zagrebačke županije.

Tom prilikom predstavljena je turistička i gastronomska ponuda pet kajkavskih županija - Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke te Grada Zagreba, a tradicionalno je održan i koncert kajkavskih pjesama.

Tako su u predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, proizvode iz Zagrebačke županije predstavili OPG Barišec iz Ivanić-Grada (ljute umake), OPG Dragutina Volarića iz Jastrebarskoga (med i proizvode od meda), OPG Dobošić - Tikvarići iz Farkaševca (bučino ulje i proizvode od bučinih koštica) i „Turnover“ iz Samobora (kozmetiku i proizvode od aronije), dok je u kulturno-umjetničkom programu nastupio KUD „Preporod“ iz Dugog Sela, a turističku ponudu predstavila je i Turistička zajednica Zagrebačke županije.

U ime Županije na manifestaciji u Lisinskom bila je zamjenica župana Nadica Žužak.

-Vjerujem da je ova manifestacija, na kojoj su kajkavske županije stavile 'glave skupa', dobar početak i za druge zajedničke projekte, ne samo turističke, nego i infrastrukturne i gospodarske- rekla je zamjenica Žužak.