°C 18

Veliki preokret Bikova za novo slavlje: Nije bilo lako, čestitke ekipi na pokazanom karakteru

11.11.2023.

Damir Žbulj

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice u šestom kolu Prve muške lige! Na spektakularan način stigli su do preokreta i velike pobjede nad Hermes Analiticom, nadoknadivši minus od 19 poena iz prvog poluvremena da bi na kraju u Gradskoj sportskoj dvorani slavili s 99:87!

Povukao je kapetan Ante Mašić s 18 poena, šest skokova i isto toliko asistencija, a predvodio je i najviše ubacio Jure Gunjina, koji je imao double-double učinak s 21 košem, 13 skokova i pet asistencija.

Veliki doprinos dao je i Vito Porobić, koji je imao 20 poena i četiri skoka, dok je sjajan bio i Martin Klepo s 18 koševa, četiri skoka i osam asistencija.

Važnih 12 poena dodao je Fran Došen, Kristijan Šutalo dodao je šest, dok su protivnički koš pogađali i mladi Nino Kotrulja i Branko Stojanov.

"Loše smo ušli u utakmicu i dozvolili smo Hermesu da se razigra. U prvoj četvrtini primili smo 35 poena od čega 6 trica. Cijelu utakmicu lovili smo zaostatak iz prve četvrtine i tek u zadnjoj četvrtini uspjeli smo doći do vodstva. Čestitam ekipi na pokazanom karakteru i povratku iz minusa od 19 poena. Nije bilo lako, ali uspjeli smo okrenuti utakmicu i to je na kraju najbitnije," poručio je nakon susreta trener Miron Češkić.

Njegova momčad je prvi put povela na startu četvrte dionice, tricom Porobića za 82:81 i nakon toga za 'Analitičare' više nije bilo spasa.

"Teška utakmica za nas, čestitao bih Hermesu na fer i korektnoj borbi i sretno im u nastavku sezone. Mi smo znali da su oni iskusna, haklerska ekipa koja se u svakom trenutku može razigrati sa svojim šutom. Nažalost, prvo poluvrijeme smo ušli sa stavom 'lako ćemo' i već nakon prve četvrtine gubili 17 razlike. Međutim, u nastavku utakmice uspjeli smo se sabrati i s nekoliko kvalitetnih obrana okrenuti utakmicu na našu stranu. Ova ekipa ima potencijala za biti u vrhu druge lige, međutim treba nastaviti naporno raditi da bi to i ostvarili," istaknuo je na kraju sjajni Jure Gunjina.

Na ljestvici je vodeći Kvarner 2010 s maksimalnim učinkom, jedan poraz imaju Vrijednosnice Osijek, dok Gorica ima četiri pobjede i dva poraza. U idućem kolu Bikovi gostuju kod zagrebačke Mladosti, koja u šest kola ima dvije pobjede i četiri poraza.

 

(Foto: KK Gorica / Nenad Mudrinić)