°C 28

Gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar u samoizolaciji

15.01.2021.

Maja Peranić

Zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar zatražio je testiranje na koronavirus nakon što je primijetio prve simptome virusa, te se nalazi u samoizolaciji. Također, kao njegov bliski kontakt u samoizolaciji je i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Iz Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog objavili su priopćenje o novozaraženima u gradu koje ovim putem prenosimo u cijelosti.

S obzirom na njihove javne dužnosti Grad Jastrebarsko ovim putem čini iznimku vezano uz komunikaciju identiteta osoba koje su zaražene koronavirusom te obavještava građane kako je Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarsko od danas na kućnom liječenju. Odmah po pojavi prvih simptoma, načelnik Bučar je samoinicijativno otišao u samoizolaciju, zatražio testiranje i trenutno se osjeća dobro. Među osobama koje je načelnik Bučar naveo da su mu bili bliski kontakti uoči pojavljivanja prvih simptoma nalazi se i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je zbog toga u samoizolaciji. Gradonačelnik nema nikakvih simptoma, osjeća se dobro, nastavit će raditi od kuće te postupati prema daljnjim preporukama epidemiologa.  

Što se tiče kretanja broja oboljelih na području grada i prigradskih naselja, prema podacima epidemiološke službe, od 1. listopada 2020. godine do 15. siječnja 2021. godine evidentirano je ukupno 859 oboljelih osoba. Točnije, u mjesecu listopadu evidentirane su 152 osobe, u studenom 269, u prosincu 360 osoba, a u mjesecu siječnju 2021. godine, zaključno s današnjim danom, 78 osoba. Svim našim zbrinutim sugrađanima, želimo uspješan i brz oporavak.

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog